16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Starea învăţământului din judeţ, analizată de autorităţi şi conducerea Inspectoratului Şcolar

Gorj: Starea învăţământului din judeţ, analizată de autorităţi şi conducerea Inspectoratului Şcolar

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a dat miercuri raportul autorităţilor judeţului. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a fost convocat alături de inspectorii săi, la o şedinţă găzduită de Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la care participă şi prefectul Ciprian Florescu. Mai sunt prezenţi reprezentanţi ai Jandarmeriei, ISU, Poliţiei, precum şi din partea DIICOT. Ion Işfan a declarat că a prezentat raportul privind starea învăţământului preuniversitar din Gorj în anul 2017 – 2018. Sunt invitaţi şi directorii de şcoli generale şi licee. Au fost prezentate planul de management şi planul de inspecţii. Directorii au avut, de asemenea, posibilitatea să prezinte problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ pe care le conduc. „Am prezentat un raport cu starea învăţământului preuniversitar din judeţ pentru anii 2017 – 2018. Am vorbit despre obiective, despre inspecţii. Au fost prezenţi şi directorii de unităţi de învăţământ care au ridicat probleme specifice”, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Mulţumit de rezultate, dar există sincope

Inspectorul şcolar general Ion Işfan a mai declarat că din ce în ce mai mult se resimte normalitatea în învăţământul din judeţ. Işfan face trimitere la rezultatele obţinute la examenele naţionale. De asemenea, există şi un echilibru în privinţa ponderii unităţilor de învăţământ în mediul rural, comparativ cu mediul urban. „Eu cred că suntem pe un trend bun. Este un echilibru între rural şi urban, rezultatele au fostt mai bune la exaenele naţionale de la un an la altul. Este loc şi de mai bine.”, a mai spus Ion Işfan.Profesorii sunt însă nemulţumiţi de nivelul salariilor şi că acestea nu au fost majorate aşa cum a promis guvernul. Dascălii au şi protestat recent la Târgu Jiu. De asemenea, în judeţ au existat probleme în privinţa neacordării sporului de calculator. Mai există, totodată, şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare, precum şi unităţi de învăţământ fără autorizaţia de securitate la incendii acordată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot personalul din învățământ este cu plata salariilor la zi

Işfan a mai declarat că problema sporului de calculator a fost doar parțial rezolvată, însă în acest moment tot personalul din învățământ este cu plata salariilor la zi. Luna trecută, directorii de școli, precum și personalul auxiliar din învățământul gorjean și-au primit cu întârziere salariile din cauză că sporul de calculator era prins în plata lefurilor care trebuiau acordate cadrelor didactice și nu se știa dacă acordarea acestuia este sau nu legală. Acum, însă potrivit lui Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj, cadrele didactice sunt la zi cu plata salariilor, șeful învățământului gorjean dând asigurări că cel puțin până la sfârșitul anului nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS