17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Acordarea sporului de calculator a rămas în aer şi după verificările Corpului de Control

Gorj: Acordarea sporului de calculator a rămas în aer şi după verificările Corpului de Control

Directorii de școli din Gorj au rămas tot nelămuriți în ceea ce privește acordarea sau nu a sporului de condiții vătămătoare, în urma întrevederii cu reprezentanții Corpului de Control al Ministerului Educației. Oficialii veniți de la București nu au făcut altceva decât să solicite copii după actele deținute de conducerile școlilor unde se plătește sporul de calculator. Dascălii încă mai așteptă un răspuns oficial de la Ministerul Educației pentru ca luna viitoare să nu treacă din nou prin situația de luna această când, și-au primit salariile cu întârziere. Încărcați cu documente directorii au venit pregătiți să demonstreze echipelor de control că nu există nicio ilegalitate în privința acordării sporului de condiții vatamătoare. Unul dintre aceștia, Constantin Diaconescu, directorul Liceului din Bâlteni s-a prezentat miercuri la Inspectoratul Școlar Județean Gorj în încercarea de a obține lămuriri privind legalitatea sporului de condiţii vătămătoare.

Personalul din alte instituţii primeşte sporul respectiv

Aurel Popescu, dirctorul Școlii Generale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu susține că nu înțelege de ce s-a ajuns în această situație doar în cazul personalului auxiliar din învățământ, având în vedere faptul că personalul din alte instituții publice încasează acest spor de calculator. „Am adus mai multe dosare. Avem documente care susţin legalitatea acordării sporului. Avem documente care arată că de acest spor beneficiază angajaţii din primării, tribunal, poliţie. În toată Europa se aplică. Noi ne expunem la radiţiile de la echipamentele acestea şi este legal să fie acordat sporul de condiţii vătămătoare şi pentru personalul din învăţământ. Încă nu avem o lămurire din partea forurilor superioare din Educaţie, referitor la acest spor. Aşteptăm un răspuns clar, să ne lumărească de ce alţi bugetari primesc şi la noi nu este legal ”, a spus Aurel Popescu, directorul Școlii Generale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS