11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj decide soarta şefului DGASPC

CJ Gorj decide soarta şefului DGASPC

Consiliul Judeţean(CJ) Gorj se va întruni vineri în cadrul unei şedinţe extraordinare în cadrul căreia se va decide, între altele, şi soarta conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj. Directorul DGASPC Gorj, Dumitru Cotruna, a lăsat astăzi să se înţeleagă faptul că va demisiona din funcţie înainte de şedinţa consilierilor judeţeni, pentru a nu mai avea loc dezbaterile programate. Cu toate acestea, până în prezent două comisii au propus sancţionarea cu procente de salariu a directorului Dumitru Cotruna pentru o serie de disfuncţionalităţi din cadrul instituţiei. Prima comisie a propus sancţionarea cu 10% din salariu pe trei luni. Consilierii judeţeni l-au iertat lua trecută pe directorul DGASPC şi au decis să îi acorde o mustrare. Şi în şedinţa de vineri există spre prezentare un nou raport al Comsiei interne din Consiliul Judeţean care propune din nou sancţionarea cu penalizarea la salariu a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Se caută deja înlocuitor

Este de amintit că în ultimul an, la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au avut loc o serie de evenimente grave care au ştirbit imaginea instituţiei. Au fost scoase în evidenţă disfuncţionalităţi în funcţionarea telefonului copilului şi au fost transmise două sesizări la poliţie pentru verificarea unor concursuri de angajare. De asemenea, anul acesta un bătrân a ars de viu la Căminul de la Suseni. În cele din urmă bătrânul a murit la spital. Bărbatul a încercat să deschidă cu o brichetă aprinsă o pungă de pufuleţi, iar plasticul topit i-a aprins hainele. A răspus cu funcţia doar şeful Centrului din Suseni. Tot aici au existat suspiciuni că apa de la robinet era nepotabilă şi chiar infestată cu fecale. În urma acuzaţiilor a rămas fără funcţie directorul adjunct al DGASPC Gorj, Daniel Andrei.

Minore gravide în centrele de ocrotire

Mai mult decât atât, anul trecut au fost semnalate trei cazuri de minore rămase gravide şi care au fost duse la spital pentru întrerupere de sarcină. Şi-a pierdut funcţia un şef de serviciu. Este vorba de Stelian Torop. Dumitru Cotruna a scăpat de fiecare dată. În şedinţa de astăzi consilieiri judeţeni vor pune în discuţie soarta lui Cotruna, dacă nu cumva acesta va decide să îşi prezinte demisia. În ceea ce priveşte viitorul şef al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, favorită ar fi Daniela Cornea, susţinută de ALDE. Şeful PNL Gorj, Dan Vâlceanu a opinat că funcţiile de director în cadrul instituţiilor Consiliului Judeţean Gorj nu trebuie ocupate pe criterii politice sau bazat pe apartenenţa la un anumit partid. Liderii PSD au negat într-un comunicat de presă criteriile politice invocate de liberali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS