12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjANAF a depistat o gaură de 3 milioane de lei în bugetul Primăriei Târgu Jiu

ANAF a depistat o gaură de 3 milioane de lei în bugetul Primăriei Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu are de recuperat peste 3 milioane de lei de la o firmă din Târgovişte, care s-a ocupat în 2011 de împodobirea oraşului de sărbători. Un raport al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF) desfiinţează pur şi simplu o achiziţie făcută de funcţionarii Primăriei Târgu Jiu. Astfel, controlul ANAF, derulat anul trecut, la Primăria Târgu Jiu şi care viza un contract dubios de achiziţii, din anul 2011, are ca recomandări sesizarea organelor de anchetă şi recuperarea a peste 3 milioane de lei. Vizaţi de raportul de control sunt: fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, directorul tehnic Marius Ionescu, directorul economic Narcisa Cristea şi directorul Serviciului de Gospodărire Comunală, Ionuţ Jilăveanu.

Inspectorii ANAF au lăsat recomandări clare

Potrivit raportului, contractul de achiziţie viza cumpărarea de ornamente de iarnă pentru împodobirea oraşului de sărbători. Suspiciunea este că au fost făcute achiziţii la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă şi au fost realizate plăţi nelegale către o firmă din Târgovişte. În cauză a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Interesant este că raportul de control precizează clar cine sunt persoanele implicate în întreaga afacere cu banii publici şi care sunt sumele de recuperat. Este vorba de peste 3 milioane de lei. Reprezentații ANAF au descoperit faptul că firma din Târgoviște nu avea nici utilaje pentru a realiza lucrările prevăzute de contract.

Primarul Romanescu trebuie să ia măsuri

Actualul primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, trebuie să prezinte raportul ANAF în şedinţa Consiliului Local şi să se decidă recuperarea sumelor care ar fi fost plătite nelegal. Dacă nu va face acest lucru, Romanescu ar putea fi tras, de asemenea, la răspundere pentru cele constatate de echipa de inspectori de control. Informaţiile legate de achiziţia respectivă au reşit la iveală în urma unor verificări încrucişate la Primăria Târgu Jiu şi la firma din Târgovişte. Verificările au fost solicitate chiar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care acum trebuie să se pronunţe pe marginea documentului care a fost realizat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS