Gorj: CEO Trading SRL merge an de an în pierdere

Autori


Una din firmele deţinute de producătorul de energie electrică din Oltenia, respectiv CEO Trading, a înregistrat numai pierderi de la înfiinţare. Societatea este administrată, prin statut, de managerul Complexului Energetic Oltenia. Compania deţine în totalitate societatea cu răspundere limitată, care a fost constituită pentru a vinde energie electrică. Obiectivul principal era vânzarea de curent electric pe piaţa externă. Reglementările de natură legislativă nu permit însă acest lucru. Astfel, de la înfiinţare, CEO Trading a mers numai în pierdere. Anul trecut pierderile s-au cifrat la aproape o mie de euro, respectiv 4.300 de lei. Firma nu are niciun angajat şi nu îşi îndeplineşte scopul pentru care a fost creată. Administrator al firmei CEO Trading SRL este prin statut directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Nu au vândut nimic prin CEO Trading


Încă de la înfiinţare CEO Trading SRL nu a avut niciun fel de activitate. Cu toate acestea a fost înfiinţată pentru a realiza una din activităţile vitale de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de vânzarea de energie electrică. Producătorul de cărbune şi curent electric cu sediul la Târgu Jiu s-a văzut în imposibilitatea de a tranzacţiona energie, din cauza legislaţiei restrictive. Obiectivul primordial al companiei era şi este însă exportul de energie electrică, mai ales în perioadele în care pe pieţele vecine se înregistrează o cerere crescută. A fost situaţia iernii trecute, când Bulgaria, de exemplu, a solicitat o cantitate de energie electrică şi a fost refuzată de şefii Ministerului Energiei. România avea la vremea respectivă probleme în asigurarea cantităţilor necesare de curent electric, baza fiind energia produsă pe cărbune, respectiv la Complexul Energetic Oltenia şi la Complexul Energetic Hunedoara.


Comenteaza acum

Alte stiri

9 iunie 2018

Papa Francisc pledează pentru trecerea la energii “curate”

Papa Francisc a pledat sâmbătă în faţa liderilor din industria petrolului pentru trecerea la energii “curate” şi a avertizat că schimbările climatice riscă să distrugă omenirea. “Civilizaţia are nevoie de energie, dar folosirea ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 iunie 2018

Top