11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFilmul dedicat Ecaterinei Teodoroiu, prezentat în universităţi din Polonia

Filmul dedicat Ecaterinei Teodoroiu, prezentat în universităţi din Polonia

Filmul dedicat vieţii Eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu, realizat de gorjeanul Dorin Brozbă, va fi subtitrat în limba poloneză şi va fi prezentat în mai multe universităţi din Polonia. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că a contactat societatea ARADOS, care şi-a asumat să subtitreze filmul dedicat Ecaterinei Teodoroiu în limba poloneză şi filmul să ajungă în Polonia pentu a fi prezentat în mai multe universităţi. Anul 2017 este dedicat în judeţul Gorj Ecaterinei Teodoroiu.

„Noi susţinem proiectul publicistului Dorin Brozbă. Filmul realizat de acesta este prezentat în ţară. Avem societatea ARADOS care s-a obligat să subtitreze în poloneză acest film care va ajunge în mai multe universităţi din Polonia pentru a fi vizionat acolo. Suntem în anul dedicat Ecaterinei Teodoroiu”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

Pe 22 august 2017 se împlinesc 100 de ani de la moartea Ecaterinei Teodoroiu. Adrian Tudor a mai declarat că filmul dedicat Eroinei de la Jiu nu va ajunge întâmplător în Polonia. Între judeţul Gorj şi Polonia există legătură strânse, care durează de zeci de ani. Autorităţile din Târgu Jiu doresc să dezvolte aceste relaţii cu parteneri din Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS