6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCotă de 10 tone de cărbune către salariaţii Complexului Energetic Oltenia

Cotă de 10 tone de cărbune către salariaţii Complexului Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va începe să distribuie cota de cărbune către salariaţi, începând cu data de 10 iulie. Angajaţii pot începe să depună solicitări. Spre deosebire de anii trecuţi, cota de cărbune se va acorda contra-cost. De asemenea, a fost simplificată şi procedura de acordare, în sensul că nu este necesară decât o declaraţie pe propria răspundere din partea angajatului. Conform liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, va fi acordată o cantitate de 10 tone de cărbune. Suma de plată din partea angajaţilor va fi de 650 de lei, plătibilă în trei tranşe, până la finalul anului. Tona de cărbune către terţi costă 107 lei.

Fără gratuităţi la Săcelu pentru mineri şi energeticieni

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor trebui să îşi achite cărbunele pentru încălzirea de iarnă, dar şi tratamentele de la Baza de tratament de la Săcelu, administrată de Complexul Energetic Oltenia. Astfel, minerii şi energeticienii nu vor beneficia, deocamdată de gratuităţi în Baza de tratament de la Săcelu. Administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia  caută soluţii pentru ca măcar la bazinele în aer liber angajaţii să nu plătească bilet. Baza de tratament de la Săcelu este administrată de CEO. Anul trecut au fost oferite unui număr de câteva mii de angajaşi bilete de tratament. Bazinele de la Săcelu au fost la un pas să rămână închise anul acesta, din cauza lipsei resurselor financiare.

E nevoie de bani pentru zilele lucrate în plus

Momentan nu sunt bani nici pentru zilele lucrate în plus de către mineri. Administraţia Complexului Energetic Oltenia caută surse de finanţare pentru plata zilelor lucrate în plus de mineri. Este vorba de personalul care a lucrat şapte zile din şapte. Este vevoie de fonduri de la Guvern, în baza unei rectificări de buget. De asemenea, programul de şapte zile din şapte ar putea fi extins şi în lunile următoate pentru a se putea asigura cererea de energie electrică pe cărbune. Mai este nevoie de cărbune şi pentru constituirea stocurilor de iarnă la carierele miniere şi la termocentralele Complexului Energetic Oltenia. Mai multe amănunte ne oferă liderul de sindicat Nicu Bunoaica, de la Cariera Lupoaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS