17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Marcel Romanescu va depune jurământul pe 26 iunie

Târgu Jiu: Marcel Romanescu va depune jurământul pe 26 iunie


Marcel Romanescu a primit miercuri mandatul de primar al municipiului Târgu-Jiu şi va depune pe 26 iunie jurământul în noua calitate. Înmânarea mandatului a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Târgu-Jiu, după ce instanţa a validat mandatul obţinut de Romanescu la alegerile parţiale din data de 11 iunie. Marcel Romanescu le-a mulțumit cu această ocazie tuturor celor care l-au susținut în campania electorală, dar și târgujienilor care i-au acordat votul pentru mandatul de trei ani de la Primăria Târgu Jiu. „Trebuie să le mulţumesc reprezentanţilor Circumscripţiei electorale pentru că nu am avut în perioada campaniei probleme sau au fost foarte mici. Le mulţumesc celor din presă pentru modul în care au reflectat campania electorală, colegilor, mandatarului financiar şi nu în ultimul rând târgujienilor care m-au mandatat să îi reprezint ca primar în următorii trei ani de zile”, a declarat Marcel Romanescu.

Şedinţă de învestire

Preşedintele PNL Târgu Jiu va fi învestit în funcţie în şedinţa de Consiliu Local din 26 iunie, după care, Marcel Romanescu își va putea începe activitatea la primărie. Acesta susține că prima prima prioritate a sa va fi înființarea la nivelul administrației public de locale a unui serviciu pentru atragerea de fonduri europene. „Prioritatea numărul 1 este încercarea de constituire a unui serviciu de atragere de fonduri europene. Mai avem trei ani în care mai putem atrage fonduri europene. Este o cale de a dezvolta oraşul. Este prematur să mă pronunţ asupra activităţii angajaţilor din primărie. În mare parte sunt oameni foarte buni. Sunt convins că există şi mici probleme ca în orice instituţie. Însă dacă toţi cei care lucrează în primăria Târgu Jiu vor înţelege ce îmi doresc în acest mandat nu cred că vor exista probleme”, a mai spus Marcel Romanescu.

Nu a început încă negocierile pentru o nouă majoritate

Noul primar al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu a demarat încă negocieri pentru o nouă majoritate în Consiliul Local. Romanescu a precizat că este deschis la orice discuţii şi la orice variante şi că negocierile sunt de acum posibile, având în vedere că a intrat oficial în posesia mandatului de primar. Primarul ales al municipiului Târgu Jiu a declarat că în orice formulă de majoritate îşi doreşte o relaţie bună cu membrii Consiliului Local. „Până în acest moment nu am negociat pentru constituirea unei majorităţi. Abia am primit mandatul. Urmează pe 26 iunie procedura de învestire. Din acest moment am dreptul să discut cu ceilalţi reprezentanţi ai partidelor politice. Vreau ca proiectele mele să fie bine analizate de consilierii locali şi nu vreau altceva decât să am o relaţie foarte bună cu Consiliul Local”, a mai spus primarul ales.
Nu s-a întâlnit cu viceprimarii
Marcel Romanescu a precizat că până în momentul de faţă nu s-a întâlnit cu cei doi viceprimari ai oraşului. Este vorba de social-democraţii Adrian Tudor, respectiv Aurel Popescu. Acesta din urmă a fost contracandidatul lui Marcel Romanescu de la alegerile parţiale. Aurel Popescu a digerat cu greu înfrângerea şi este de văzut cum va colabora cu liberalul Marcel Romanescu. Proaspătul primar ales a precizat că va discuta cu cei doi viceprimari până la şedinţa de învestire a sa în funcţia de edil al municipiului Târgu Jiu. „Nu am avut o discuţie cu viceprimarii. Nu a fost nici timp. Până în momentul învestirii voi avea o discuţie cu cei doi vceprimari”, a declarat Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS