17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul Turismului vine mâine în Gorj

Ministrul Turismului vine mâine în Gorj

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, este așteptat marți în județul Gorj. Acesta va participa marți la Târgu-Jiu la o întâlnire au autoritățile locale și județene, dar și cu primari ai localităților cu potențial turistic. La întrevederea cu ministrul vor fi prezenți și reprezentanți ai operatorilor de turism din zona Rânca și ai agenților economici din județ, implicați în activitatea de turism. Potrivit lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, vor fi aduse în discuții obiectivele de investiții,  printre care și cel de reabilitare al ansamblului Calea Eroilor, dar și modalități de găsire a unor soluții de creștere a vizibilității ofertei turistice locale la nivel regional, național și internațional cu ajutorul și sprijinul Ministerului Turismului.

Va vizita Transalpina

În partea a doua a zilei ministrul Turismului va vizita și alte obiective turistice importante din județul Gorj, printre care traseul Transalpina și Complexul Turistic Rânca, pentru a dialoga direct cu cei implicați în activitatea de turism. Cosmin Popescu, șeful Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că ministrului Turismului i se va solicita cu această ocazie sprijin pentru dezvoltarea din punct de vedere turistic a zonei Rânca. „Avem nevoie de fonduri pentru a pune în valoare cele mai importante obiective turistice pe care le avem şi care vizează turismul de masă. Şi Rânca şi Transalpina au un potenţial imens. Trebuie să facem acele investiţii care să ne ajute să îi ţinem pe turişti cât mai multe zile în judeţul Gorj. Avem nevoie de sprijin financiar de la Ministerul Turismului şi de politici care să ne ajute”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizită iniţiată de deputatul Mihai Weber

Deputatul Mihai Weber a inițiat această întâlnire din dorința de a evidenția importanța dezvoltării și consolidării rețelei de drumuri județene și comunale ca prim factor de stabilitate pentru fructificarea potențialului județului din punct de vedere turistic. „Cei mai mulți oameni cunosc județul Gorj ca fiind o zonă exclusiv minieră, a venit timpul ca oamenii să afle și de potențialul turistic al județului Gorj. Micul Rai cum a fost denumit de străinii care ne-au vizitat, trebuie să devină cea  mai mare atracție turistică a României. Și mă voi lupta alături de colegii mei pentru realizarea acestui obiectiv”, a declarat deputatul Mihai Weber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS