Târgu Jiu: Stadionul Muncipal, în linie dreaptăLucrările la noul Stadion Municipal au intrat în linie dreaptă. Potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar Aurel Popescu, în momentul de faţă a început amenajarea pistei de atletism. Aceasta va fi una modernă care va putea fi folosită pentru organizarea de campionate naţionale şi internaţionale de profil, precum şi pentru antrenamentul atleţilor de la Clubul Sportiv Pandurii. Au mai rămas de executat lucrări la acoperişul arenei, tribunele urmând să fie complet acoperite. „Au început lucrările la pista de atletism, această pistă se va reabilita, se va moderniza. Pista se va mări cu încă un culoar, deci vor fi şase culoare de alergare, şi nu numai pentru că va fi dotată cu tot ce înseamnă mobilier şi tot ce înseamnă dotări pentru ca disciplinele sportive care vor putea fi dezvoltate aici să fie unele cât mai intens solicitate – cursa cu obstacole, aruncarea cu discul, aruncare cu ciocanul, toate disciplinele sportive din ramura atletism. Este foarte importantă mărirea pistei cu încă un culoar pentru ca Federaţia Română de Atletism să avizeze şi să permită organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale aici. Nu pot decât să îi felicit pe constructori care fac tot posibilul ca lucrările să se înscrie în grafic, în paralel cu toate aceste lucrări facem tot posibilul să degajăm din partea exterioară a stadionului cât mai multe spaţii, cât mai multe zone pe care să se înceapă deja amenajarea peisagistică în zona stadionului municipal. Această amenajare se va încadra în amenajarea întregii zone centrale şi în acest fel toată activitatea şi toată zona de promenadă şi de odihnă care se desfăşoară în această perioadă în zona centrală să se poată extindă şi în zona stadionului municipal pe exteriorul său. Am făcut destul de mulţi paşi şi în ceea ce priveşte realizările din hotelul de 4 stele care este în componenţa obiectivului. S-au terminat deja tot ce înseamnă parte de instalaţii sanitare, termice, electrice, dotări necesare pentru ca hotelul să fie clasificat ca unul de patru stele.Urmează şi aprovizionarea mobilierului şi hotelul poate fi deja recepţionat în perioada care urmează. Până la sfârşitul lunii iulie trebuie finalizate lucrările, chiar acum am discutat cu şefii de lucrări de aici, sunt îm gradfic şi sperăm ca la sfârşitul lunii iulie să fie deja posibilă o programare a recepţiei finale.”, a declarat primarul interimar din Târgu Jiu, Aurel Popescu. Dacă muncitorii vor reuşi să finalizeze lucrările, atunci Pandurii va putea evolua în meciurile de pe teren propriu, la Târgu Jiu, din sezonul următor.

200 de muncitori lucrează la arenă


Pe şantierul de la stadion lucrează peste 200 de oameni, majoritatea gorjeni. Conform proiectantului, firma DICO şi TIGĂNAŞ, noua arenă sportivă va oferi condiţii deosebite de confort pentru utilizatorii săi, publicul spectator, sportivi şi oficiali, jurnalişti și cetăţenii care folosesc zona de agrement de pe malul Jiului. Arena multifuncţională pentru fotbal şi sporturi atletice va adopta o formulă de integrare în spaţiul public care renunţă la incinta împrejmuită şi generează spații publice noi, ample, pentru promenadă şi o bună relaţionare cu oraşul. Valoarea investiției de la Târgu Jiu se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro. Noul stadion va avea 12.500 de locuri, parcare subterană de circa 300 de locuri, hotel şi restaurant de 4 stele, magazine, săli de conferinţă, spaţii administrative, loje. Finanțarea pentru un astfel de obiectiv a fost asigurată de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, cota de participare a Primăriei Târgu Jiu fiind de aproximativ zece milioane de lei. Arena de la Târgu Jiu va fi clasificată la un înalt nivel UEFA, putând găzdui meciuri din competiţiile europene şi chiar jocuri ale echipei naţionale.


Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

21 noiembrie 2017

Elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, campioni la dans

Formatia „Golden” de la Palatul Copiilor Târgu Jiu condusă de profesoara Adriana Dănciulescu a câştigat locul I, la Dans Modern şi locul al II –lea la Dans Tematic, la un concurs de specialitate care a avut loc recent în judeţul

Sumarul ediției de miercuri, 22 noiembrie 2017

Top