14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de gospodării din Gorj şi alte patru judeţe, afectate de inundaţii

Zeci de gospodării din Gorj şi alte patru judeţe, afectate de inundaţii

Zeci de gospodării din judeţele Gorj, Dâmboviţa, Călăraşi, Bihor, Giurgiu au fost afectate de inundaţii, peste 100 de pompieri intervenind în sprijinul populaţiei, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), scrie Mediafax.

În ultimele 24 de ore, peste 100 pompieri cu 40 mijloace au intervenit în sprijinul populaţiei, în zonele unde au fost semnalate inundaţii. Astfel, în judeţul Gorj au fost afectate 9 localităţi, respectiv Bengeşti, Ciocadia, Bălceşti, Birci, Novaci, Siteşti, Berceşti, Pociovaliştea şi Hiriseşti, unde au fost inundate 59 gospodării, 11 podeţe şi o porţiune de 12 kilometri de drum comunal. „În localitatea Teiş din judeţul Dâmboviţa, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane înconjurate de apă, la o fermă agricolă. De asemenea, în localităţile Croitori, Răzvad şi Valea Voievozilor au fost inundate o casă şi nouă curţi. În judeţul Călăraşi, în localitatea Roşeţi, o casă şi o curte au fost inundate. Efecte meteo nefavorabile s-au înregistrat şi în Bihor, în localitatea Şuşturogi, unde salvatorii au evacuat apa din 6 curţi inundate; Totodată, în judeţul Giurgiu, localitatea Adunaţii Copăceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersecţie – sens giratoriu, iar în localitatea Joiţa la o anexă gospodărească”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Traficul rutier nu a fost afectat. În continuare, peste 5.000 de pompieri sunt la datorie, iar prin centrele operaţionale din cadrul IGSU şi unităţilor subordonate este monitorizată permanent situaţia vremii şi evoluţia debitelor de apă ale râurilor vizate, potrivit IGSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS