12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Scandalul dintre primarul demisionar din Albeni şi consilierii locali a ajuns la prefectură

Gorj: Scandalul dintre primarul demisionar din Albeni şi consilierii locali a ajuns la prefectură

Prefectul de Gorj, Cirpian Florescu, a anunţat că va media conflictul existent între aleşii locali, la nivelul Primăriei Albeni. În momentul de faţă nu există niciun fel de colaborare între primarul demisionar Silviu Ionuţ Stan şi aleşii locali din Albeni. Aceştia se ceartă la fiecare şedinţă şi nu reuşesc să lucreze împreună pentru comunitatea locală. Mărul discordiei a fost nivelul indemnizaţiilor consilierilor locali. Primarul Silviu Ionuţ Stan a cerut scăderea acestora la 1%, iar aleşii din Albeni au votat pentru un procent de 5%. Silviu Ionuţ Stan şi-a anunţat demisia, însă, deocamdată, Prefectura Gorj nu a luat vreo decizie în legătură cu acest aspect. Prefectul Ciprian Florescu a precizat că va încerca să medieze conflictul dintre primar şi aleşi pentru a identifica soluţii de colaborare între cele două părţi. Prefectul crede că prin dialog se poate încheia conflictul. În acesta au fost atraşi de o parte sau de alta şi cetăţenii din Albeni. „Rezolvarea este cât se poate de simplă. Atâta vreme cât te încăpăţânezi să ţii drumul tău, chiar dacă nu este cel mai bun. Este o problemă a părţilor. Ce este de condamnat este lipsa de dialog. Acest conflict inflamează starea locuitorilor din Albeni. Asta am încercat să discut cu primarul din Albeni”, a declarat Ciprian Florescu.

Nu e nevoie de scandal la Albeni

Prefectul Ciprian Florescu a mai declarat că dacă lucrurile nu se liniştesc vor fi luate măsurile prevăzute de lege. Prefectul de Gorj şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor linişti şi nu sunt oportune organizarea unui referendum pentru cuantumul indemnizaţiilor şi nici reducerea acestora. Florescu mai speră în dezamorsarea conflictului pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit de pe urma scandalului dintre primar şi aleşii locali: „Dacă lucrurile nu se liniştesc voi avea o discuţie şi cu consilierii. Voi încerca să fiu un mediator. Este greu când te încăpăţânezi. Nu este oportună organizarea unui referendum. Este tinereţea. Este o joacă şi tăierea indemnizaţiilor pentru consilieri. Este un război în care fiecare vrea să arate că este mai puternic. Dar să nu se uite că au fost aleşi să rezolve problemele comunităţii, nu să se certe”, a menţionat prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS