5 şcoli din Gorj înscrise într-o competiţie naţională pe teme ecologice

Ediţia 2017 a Concursului de educație ecologică „Școala Zero Waste” a debutat astăzi. În competiţie s-au înscris 205 școli din 36 de județe și din București. Au fost selectaţi să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2017” un număr de 20.517 de elevi. Aceştia vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată în Județul Timiș. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 16 de școli, urmat de Gorj cu 15 școli înscrise în competiție. Este vorba de şcoli generale, licee şi colegii din: Aninoasa, Barza – Dănești, Bustuchin, Ciuperceni, Lihulești, Mătăsari, Motru(două şcoli), Peșteana-Jiu – Bâlteni, Peștișani, Polovragi, Roșia-Jiu – Fărcășești, Sâmbotin – Schela, Târgu-Jiu şi Turceni.

Colectare selectivă a deşeurilor

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Proiectul „Scoala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania. Perioada de desfășurare a competiției este 13 martie – 12 mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare și un laptop performant pentru cel mai dedicat și implicat elev oferite de Continental, partenerul proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2017 vor primi câte o tabletă, puse în joc tot de partenerul concursului, Continental. Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare. Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse. Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina https://www.facebook.com/scoalazerowaste.


 
Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

24 aprilie 2017

Zeci de şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Zeci de şcoli din judeţul Gorj nu au autorizaţie de securizate la incendiu. Este vorba de peste 70 de unităţi şcolare pentru care este necesară emiterea unui aviz special din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Dacă ...

Sumarul ediției de luni, 29 mai 2017

Top