8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMartorii din dosarul "Rovinari - Turceni" vor fi audiați în ședință secretă

Martorii din dosarul „Rovinari – Turceni” vor fi audiați în ședință secretă

Magistrații Înaltei Curții de Casație și Justiție au decis, vineri, ca martorii din dosarul „Rovinari – Turceni” să fie audiați în ședință secretă, informează Agerpres.

Judecătorii instanței supreme au luat în discuție un nou termen în dosarul „Rovinari — Turceni”, moment la care urmau să fie audiați mai mulți martori citați în acest caz.

La începutul ședinței, președintele completului a pus în discuție secretizarea audierilor de martori, motivând că declarațiile date anterior de către aceștia au fost redate integral din sala de judecată de către reprezentanții mass-media și ulterior analizate în emisiuni ale unor posturi de televiziune. Reprezentanții Parchetului și apărătorii lui Victor Ponta și Dan Șova au fost de acord cu propunerea instanței, restul avocaților lăsând la aprecierea instanței. Magistrații au decis ca audierile martorilor din acest dosar să se facă în ședință secretă.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul ‘Rovinari — Turceni’ pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS