CEO introduce aparatele alcooltest pntru angajaţi

ceo sigla sediul

Complexul Energetic Oltenia(CEO) e cu ochii pe angajaţii care consumă băuturi alcoolice în timpul programului de lucru care care vin la serviciu în stare de ebrietate. În dotarea companiei, la mai multe subunităţi există aparate alcooltest. Cu ajutorul acestora sunt verificaţi salariaţii pentru a nu exista evenimente nedorite. În special, sunt avuţi în vedere angajaţii de la căile ferate uzinale care lucrează cu locomotive sau la traficul feroviar intern. Responsabilitatea angajaţilor respectivi este majoră şi, din cauza unor neglijenţe pe fondul consumului de băuturi alcoolice, se pot produce accidente de muncă. Conducerea Complexului Energetic Oltenia are nevoie de servicii de verificare, reparare, recalibrare-etalonare pentru aparatele alcooltest din dotarea subunităţilor. Achiziţia serviciilor se va face prin negoicere, în această lună, iar câştigătorul contractului va trebui să asigure service-ul aparatelor până la finalul acestui an.

Au mii de muştiucuri igienice


Este amintit că în ultimii ani Complexul Energetic Oltenia a achiziţionat mii de muştiucuri igienice. Este vorba de o piesă prin care se suflă în aparatul alcooltest. Ultima achiziţie de acest tip a vizat cumpărarea a peste 2.600 de muştiucuri, în valoare de peste 5.000 de lei pentru angajaţii de la ELCFU Motru, Unitatea Minieră de Cariere de la Roşia şi Unitatea Minieră de Cariere de la Roşiuţa. Achiziţia materialelor pentru alcooltest şi aparatura este justificată printr-o prevedere a contractului colectiv de muncă. „Angajatorul verifică abaterile disciplinare ale salariaţilor: prezentarea la serviciu în stare de ebrietate, precum şi consumarea băuturilor alcoolice în timpul serviciului, conform CCM /2013-2014. Verificarea salariaţilor cu privire la consumul de alcool, duce în mod cert la: creşterea gradului de siguranţă la locul de muncă, prevenirea accidentelor de muncă şi eliminarea riscurilor datorate consumului de alcool, reducerea riscurilor şi daunelor materiale datorate consumului de alcool, instituirea unui regim de disciplină la locul de muncă, îmbunătăţirea relaţiilor de muncă, creşterea productivităţii muncii“, potrivit Complexului Energetic Oltenia. Dacă sunt găsiţi în stare de ebrietate la locul de muncă minerii şi energeticienii riscă să rămână fără serviciu.
Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

18 iulie 2017

Horoscop

Berbec Planurile dumneavoastră în legătură cu o afacere s-ar putea să se dovedească nerealiste şi să nu se concretizeze aşa cum aţi sperat. Pentru a reuşi ceea ce v-aţi propus este nevoie de perseverenţă şi de ajutorul unei persoane cu

Sumarul ediției de luni, 24 iulie 2017

Top