15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a înregistrat profit luna trecută

CEO a înregistrat profit luna trecută

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a încheiat cu profit luna octombrie. Potrivit conducerii companiei, luna octombrie se situează în acest an pe locul al doilea ca rezultate economice, după luna ianuarie 2016. Compania a funcţionat în medie cu 7 grupuri energetice şi a asigurat 23% din producţia de energie din Sistemul Energetic Naţional.

„În luna octombrie 2016, CE Oltenia a înregistrat următoarele valori ale indicatorilor tehnici: – energie electrică produsă – 1,32 TWh, – energie electrică livrată – 1,2 TWh, – putere medie – peste 1770 MW, – producţie cărbune – aprox.1,9 mil tone. În această lună, electrocentralele aferente CE Oltenia au funcţionat cu 7 grupuri energetice, acoperind un procent de 22-23% din producţia de energie din Sistemul Energetic Naţional (SEN). Octombrie 2016 a fost cea de-a două lună favorabilă din acest an pentru CE Oltenia, din punct de vedere al producţiei realizate, cele mai mari valori ale indicatorilor fiind realizate în luna ianuarie 2016. Conform Raportului operativ al Dispecerului Energetic Naţional privind funcionarea sistemului energetic în luna octombrie 2016, puterile medii înregistrate de energia produsă pe bază de cărbune au fost cele mai mari din SEN pe parcursul a 15 zile, în restul perioadei ocupând locul secund, ceea ce dovedeşte încă o dată că lipsa cărbunelui ar duce la dezechilibre majore în SEN”, conform unui comunicat transmis de CEO.

În top 500, la cifră de afaceri

Recent Complexul Energetic Oltenia a primit confirmarea că anul trecut sa clasat în top 500 companii din Europa Centrală. „În luna octombrie 2016, au fost făcute publice rezultatele celei de a X-a ediţii a clasamentului Deloitte Central Europe Top 500 care a reunit cele mai mari 500 de companii din 18 ţări ale Europei Centrale, baznâdu-se pe cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior. Complexul Energetic Oltenia se numără printre campionii regionali incluşi în clasamentul Deloitte CE Top 500, ocupând poziţia nr.377. Din Top 500 fac parte 46 de firme româneşti, printre acestea regăsindu-se şi alte firme din domeniul energetic, precum OMV Petrom, Electrica, E.ON, GDF Suez, RomGaz, Hidroelectrica şi Transelectrica”; conform CEO, care anul trecut a încheiat cu o pierdere de 900 de milione de lei, deşi a avut o cifră de afaceri de top 500.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS