14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Sisteme de avertizare la paturile bolnavilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Gorj: Sisteme de avertizare la paturile bolnavilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Pacienţii care vor fi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor avea la dispoziţie butoane pentru alertarea personalului medical. Consiliul Judeţean Gorj va aloca suma de 400.000 lei pentru montarea unor sisteme de avertizare la paturile bolnavilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Pacienţii din anumite secţii medicale vor putea printr-o simplă apăsare a unui buton să solicite de urgenţă prezenţa în salon a personalului medical. Măsura de achiziţionare a acestora avertizoare face parte din procesul de acreditare a Spitalului, fiind una dintre condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a anunţat că o licitaţie publică urmează să fie organizată pentru desemnarea societăţii care va asigura aceste sisteme de avertizare pentru paturile bolnavilor.

Alte investiţii pentru spital

De asemenea, Cosmin Popescu a anunţat şi alte investiţii care urmează să se realizeze la Spitalul din Târgu Jiu, printre acestea amintind de extinderea Secţiei de Ortopedie şi reabilitarea termică a Spitalului „Tudor Vladimirescu” din municipiu. „Într-un proces de reabilitare majoră va intra şi Spitalul „Tudor Vladimirescu” din Runcu, acolo unde vor fi efectuate lucrări complexe, conducerea Consiliului Judeţean Gorj anunţând că în acest sens a fost alocată suma de peste 2.000.000 lei. Încercăm să finanţăm acele investiţii prioritare pentru unităţile sanitare şi mai ales pentru pacienţi. Fondurile sunt aşa cum sunt şi încercăm să facem o prioritizare a acestor investiţii, în aşa fel încât să vină în întâmpinarea celor mai importante solicitări din partea secţiilor din spital”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS