10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Marin Condescu, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt

Gorj: Marin Condescu, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt

Preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), Marin Condescu, trebuie să se prezinte la Tribunalul Olt, unde este judecat pentru mai multe infracţiuni care ar fi fost comise în perioada în care a condus Clubul de fotbal Pandurii. În acelaşi dosar este judecat şi fostul său subaltern, Viorel Temelescu, care a fost secund al lui Marin Condescu la Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. La ultimul termen, avocatul liderului de sindicat a lipsit, iar magistraţii au amânat judecata în dosar, în termenul programat imediat după vacanţa judecătorească. Procesul se apropie de final, iar apărarea lui Marin Condescu încearcă să obţină un rezultat cât mai bun în dosarul în care liderul de sindicat este acuzat între altele de spălare de bani şi că a făcut afaceri necurate la Clubul de fotbal de primă divizie.
Marin Condescu este judecat pentru comiterea a cinci infracțiuni, respectiv înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. Condescu a dat în judecată Pandurii pentru 800.000 de euro
Este de amintit că SC Edenred este parte vămămată în dosar, iar Clubul Pandurii şi Complexul Energetic Oltenia sunt părţi civile. Liderul de sindicat Marin Condescu încearcă să câştige şi procesul de la Tribunalul Olt şi bani de la Clubul Pandurii. Sindicalistul a dat în judecată Clubul Pandurii pe care l-a condus. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj. Fostul boss al Clubului Pandurii solicită plata sume de peste 800.000 de euro de la echipă, în baza a două contracte de prestări servicii. Marin Condescu, a susţinut că a solicitat suma respectivă în urma semnării a două contracte, încheiate în anii 2005 şi 2007. Condescu se consideră îndreptăţit să primească trei sume de bani, totalizând peste 800.000 de euro. Este vorba de o sumă de 648.000 de euro, în baza unui contract de prestări servicii, o sumă de 150.000 de euro, în baza unui alt contract de prestări servicii, precum şi suma de 50.000 de lei, cu titlul de primă acordată printr-o decizie a AGA de la Clubul Pandurii, din data de 18 ianuarie 2014. Clubul nu are în prezent banii ceruţi de Marin Condescu şi se va solicita efectuarea unei expertize. Mai mult decât atât, Marin Condescu nu ar spune nu ca în schimbul banilor să primească o parte a Clubului Pandurii, mai ales că echipa se confruntă cu mari probleme de natură financiară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS