24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Fiul omului de afaceri Gheorghe Petcu, trimis în judecată

Gorj: Fiul omului de afaceri Gheorghe Petcu, trimis în judecată

Dorin Petcu, fiul lui Gheorghe Petcu, fost comisar al Gărzii Financiare şi actual om de afaceri, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru ultraj. Bărbatul se află sub control judiciar încă din luna mai, când a fost oprit în trafic de doi poliţişti de la Serviciul Rutier şi sancţionat pentru că nu purta centura de siguranţă. Tânărul a fost nemulţumit din cauza sancţiunii, a plecat în trombă cu maşina, i-a acroşat pe cei doi agenţi, după care a părăsit locul incidentului, fiind prins câteva ore mai târziu şi reţinut pentru 24 de ore. Dosarul întocmit pe numele acestuia pentru ultraj va fi judecat la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

„Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Petcu Gheorghe Dorin, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunal Gorj. Dispune ca acesta să respecte în continuare următoarele obligaţii: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza; să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Gorj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limitele teritoriale ale României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza;  să nu se aproprie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu martorii, să nu conducă vehicule cu tracţiune mecanică; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, au decis judecătorii.

Poliţist doborât cu maşina

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Dorin Petcu ar fi refuzat să semneze procesul-verbal de contravenţie şi a pornit în viteză. Ambii poliţişti ai Serviciului Rutier au fost loviţi cu maşina. Ulterior, suspectul a fost prins în oraşul Ţicleni: „În dimineaţa zilei de 21 mai, în jurul orei 07.00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia supravegherii şi controlului rutier, la intersecţia DN 67 cu DN 67 B Scoarţa, agenţii de poliţie, din cadrul IPJ Gorj, la Secţia 6 Poliţie Rurală Tg.-Cărbuneşti, au procedat la oprirea autoturismului condus de către inculpatul Petcu Gheorghe Dorin şi, întrucât acesta nu purta centură de siguranţă, a fost sancţionat contravenţional. Inculpatul a refuzat semnarea procesului-verbal de contravenţie şi, deşi agenţii de poliţie i-au solicitat să nu pornească autoturismul, acesta a pornit în viteză, acroşând cu partea dreaptă a autoturismului pe unul dintre poliţişti şi cu partea dreaptă faţă a autoturismului pe celălalt poliţist, care a căzut pe carosabil cu capul perpendicular pe axul drumului”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS