Fostul manager al Spitalului Motru, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodor Codrin Zavate, la data faptei manager al Spitalului municipal Motru, județul Gorj, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.

Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens.

Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită.


În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a sumei de 1.500 de euro, în vederea confiscării speciale a acesteia.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Zavate Teodor Codrin trebuie, printre altele, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv aceea de manager al Spitalului municipal Motru, județul Gorj.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispusă în cauză.Comenteaza acum

Alte stiri

14 august 2017

Teatrul Dramatic din Târgu Jiu rămâne fără manager

Niciunul dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru postul de manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, din Târgu Jiu, nu a promovat concursul. Era necesar ca unul dintre cei trei candidaţi rămaşi în cursă să fi obţinut măcar media 7 din

Sumarul ediției de duminică, 20 august 2017

Top