10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRemus Vulpescu, propus la conducerea CEO, însă acesta a declinat oferta

Remus Vulpescu, propus la conducerea CEO, însă acesta a declinat oferta

Remus Vulpescu, în prezent preşedinte al consiliului de administraţie al Romaero, a fost propus să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, însă acesta a declinat oferta, au declarat surse oficiale, scrie Hotnews.

„Remus Vulpescu a declinat oferta, nefiind de acord cu anumite măsuri ce i-ar fi fost solicitate şi care ar fi generat costuri sociale şi bugetare însemnate, fără a reprezenta o soluţie de salvare a companiei”, se arată într-o scrisoare transmisă Consiliului de Supraveghere.

Vulpescu este din luna iulie preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de aerostructuri Romaero Baᅡneasa. El a fost totodată şi preşedinte al consiliului de administraţie al Hidroelectrica, iar în vara lui 2012 semna pentru înᅡtrarea în insolvenţă a companiei. Acesta a fost şi şef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI), în perioada în care guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitaţie câştigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a făcut dovadă existenţei banilor, astfel că privatizarea a eşuat. Anterior, a fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta.

Vulpescu a mai fost administrator la Rompetrol şi Transgaz, dar şi în conducerea producătorului de generatoare de aburi Vulcan Bucureşti, aflată în insolvenţă şi administrată judiciar de Euro Insol, reprezentată de avocatul Remus Borza. Producătorul de energie se află într-o situaţie financiară dificilă, după ce a înregistrat pierderi cumulate de circa 1,7 miliarde lei în ultimii doi ani.

Complexul Energetic Oltenia a avut în primul semestru al anului pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), de la un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Compania a raportat după primele şase luni o cifra de afaceri de 1,023 miliarde lei, cu 17% mai mică faţă de cea realizată în perioada similară a anului trecut, de 1,232 miliarde lei. Ministerul Energiei deţine 77% din acţiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%. Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS