16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO, pe primul loc la producţia de energie electrică

CEO, pe primul loc la producţia de energie electrică

Complexul Energetic Oltenia a trecut pe primul loc în ceea ce priveşte producţia de energie livrată în Sistemul Energetic Naţional. Astfel, aproximativ 26% din necesarul de energie la nivel național este furnizat de producătorii pe bază de cărbune, adică peste 2.000 de MW/h. Hidroelectrica livra cu puțin peste 1.900 de MW/h livrați în Sistemul Energetic Naţional, Nuclear 1.366, Hidrocarburi 1.300, Eolian 593, Fotovoltaic 475 şi Biomasă 60 MWh. Consumul total de energie electrică se situa ieri la 7.000 – 8.000 de MWh. Complexul Energetic Oltenia funcţionează cu aproape toate grupurile energetice disponibile şi a fost nevoit să prelungească programul de lucru în anumite cariere miniere.

În topul marilor datornici

Cu toate că energia pe cărbune este în top la livrări, Complexul Energetic Oltenia are mari probleme financiare şi în ceea ce priveşte managementul.  Membrilor Directoratului le-a fost cerută plecarea până săptămâna viitoare, iar membrii Consiliului de Supraveghere sunt pe picior de plecare. Mai mult decât atât, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că la 30 iunie, Complexul Energetic Oltenia figura cu o datorie de 67 de milioane de lei la bugetul de stat. Societatea a anunţat şi un progam de disponibilizări colective, până în luna octombrie a acestui an, însă nu se ştie cum va fi pus în aplicare, având în vedere problemele directorilor. Doi dintre aceştia au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu. Este vorba de şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi Laurenţiu Ciobotărică, şeful Diviziei Financiare. Daniel Antonie este trimis în judecată în două dosare penale, iar Ciobotărică într-un dosar penal, care vizează o faptă petrecută în perioada în care era manager interimar al Complexului Energetic Oltenia.

Germanul Klaus Leiders, aşteptat la CEO

Există însă şi un director recent numit în funcţie. Astfel, germanul Klaus Leiders, selectat de Ministerul Energiei pentru postul de şef al Direcţiei Strategie Dezvoltare din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este aşteptat să îşi înceapă activitatea la societate. Neamţul îl va înlocui în cadrul Directoratului pe Adrian Teodorescu. Preavizul acestuia se încheie vineri şi urmează să plece de la companie. Din cadrul Directoratului fac momentan parte: Ionel Ilie, director al Diviziei Energetice, Laurenţiu Ciobotărică, director financiar, Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere şi Ovidiu Bălăcescu, membru simplu. Cei patru nu vor mai sta mult în funcţii, având în vedere că membrii Consiliului de Supraveghere le-au cerut recent să părăsească Directoratul. Rămâne de văzut dacă selectatul Klaus Leiders va face parte din viitorul Directorat. Germanul a activat în minerit şi alte companii din industria extractivă din mai multe ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS