16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj50 de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj

50 de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj


În judeţul Gorj se va desfăşura până pe 31 mai 2017 proiectul internaţional „Multicultural village”, implementat de Asociaţia Scout Society din Târgu Jiu, finanţat de Uniunea Europeană.
Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va avea loc în perioada 26 august 2016 – 4 septembrie, la care vor participa 50 de tineri din organizaţiile a 6 ţări partenere proiectului : Bulgaria (Association for Career Development and Training), Ungaria (Innovaform Közhasznú Nonprofit Kft.), Lituania (Open Siauliai District Youth Center, OSDYC), Polonia (Stowarzyszenie Moje Marzenia Spełniają się Youth Association), Slovenia (MLADINSKO KULTURNO UMETNISKO DRUSTVO KI-ADIVO 11) și Turcia (Genç Erişim Derneği).

Scopul proiectului este promovarea cunoaşterii diverselor culturi în rândul tinerilor din mediul rural ca efect al migraţiei – prin metode egale de dezvoltarea durabilă a societăţii. Iar obiectivele principale sunt: încurajarea cunoaşterii a mai multor culturi – a ţărilor participante la proiect; cunoaşterea şi promovarea drepturilor fundamentale/ universale şi europene; identificarea, conştientizarea/prevenirea şi combaterea fenomenului de rasism în societate; stimularea dezvoltării proiectelor Erasmus de către participanţii la proiect.

Pe durata schimbului de tineri, participanții vor fi implicați în diferite activități non-formale, sportive, workshop-uri,  jocuri de rol, prin care tinerii vor promova respectul, înțelegerea și diversitatea culturală și vor asocia valorile necesare pentru a avea o cultură a drepturilor omului, fără discriminare dar cu demnitate umană și respect.

În timpul  proiectului tinerii participanți vor realiza un film și vor proiecta un joc prin care vor evidenția efectele negative ale rasismului, al discriminării și vor promova o societate în care cetățenii au drepturile egale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS