14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDNA: Managerul Spitalului municipal Motru, sub control judiciar pentru luare de mită

DNA: Managerul Spitalului municipal Motru, sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 19.07.2016, a inculpatului

ZAVATE TEODOR CODRIN, manager al Spitalului municipal Motru, județul Gorj, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 1.500 euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.
Mai mult, inculpatul i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens.
Întrucât, după organizarea concursului respectiv, denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016 inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Zavate Teodor Codrin trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv calitatea de manager al Spitalului municipal Motru, județul Gorj.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Zavate Teodor Codrin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS