17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSediul Complexul Energetic Oltenia rămâne deocamdată la Târgu Jiu

Sediul Complexul Energetic Oltenia rămâne deocamdată la Târgu Jiu

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a avut loc ieri la Târgu Jiu, după ce şedinţa fusese amânată o dată. Pe ordinea de zi s-a aflat şi discutarea propunerii Consiliului de Supraveghere, care a solicitat mutarea la Bucureşti a sediului companiei. Potrivit unor surse din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la şedinţa extraordinară au participat patru persoane. Este vorba de un reprezentant al Fondului Proprietatea, reprezentantul Ministerului Energiei, acţionarul majoritar, secretarul Adunării Generale a Acţionarilor, precum şi Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice a Complexului Energetic Oltenia, delegat de managerul general interimar să participe la şedinţă, pentru a lua act de deciziile luate. Laurenţiu Ciobotărică, directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, nu a fost prezent ieri la Târgu Jiu, întrucât se află la un simpozion pe teme energetice organizat de Fondul Proprietatea în Anglia.

Amânare pentru analiză

Potrivit lui Ionel Ilie, directorul interimar al Diviziei Energetice din cadrul Complexului Energetic Oltenia, compania pe care o reprezintă a luat act de dorinţa acţionarului majoritar al CEO, respectiv Ministerul Energiei: „Reprezentanta Ministerului Energiei prezentă la şedinţă ne-a oferit punctul de vedere al acţionarului majoritar cu privire la mutarea sediului. Propunere este de a se amâna orice decizie, până la efectuarea unei analize în ceea ce priveşte implicaţiile acestei mutări de sediu de la Târgu Jiu la Bucureşti. Se doreşte un punct de vedere mai clar asupra acestei situaţii. Nu a fost precizat un termen până la care să fie realizat studiul de impact sau de către cine să fie realizat studiul. Acţionarul principal probabil că va decide în acest sens. Cert este că mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia de la Târgu Jiu la Bucureşti a fost amânată, până când va fi realizat acest studiu de impact”, a declarat Ionel Ilie, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia.
Analiza care va fi comandată de către Ministerul Energiei va trebui să prezinte clar care vor fi avantajele şi care vor fi dezavantajele mutării sediului social al Complexului Energetic Oltenia de la Târgu Jiu la Bucureşti.

O grevă a foamei şi două mitinguri

Intenţia de a muta sediul social al Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti a generat un adevărat scandal la nivel local. Mai mulţi lideri de sindicat au intrat în greva foamei timp de o săptămână, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Protestatarii au fost vizitaţi de ministrul Energiei, Victor Grigorescu. De asemenea, două mitinguri au fost organizate în centrul municipiului Târgu Jiu împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia în Capitală. În cele din urmă Ministerul Energiei, acţionar la CEO cu un procent de 77% a luat decizia de a amâna mutarea respectivă şi efectuarea unui studiu de impact. Complexul Energetic Oltenia are 15.300 de angajaţi şi a încheiat ultimii doi ani pe pierdere. Sindicatele din cadrul companiei se tem că prin mutarea sediului CEO în Bucureşti se intenţionează introducerea societăţii în insolvenţă, pentru a se putea parcurge mai uşor un program de disponibilizări de personal. De altfel, actuala conducere a declanşat un program de plecări voluntare din companie, prin oferirea unui număr modic de salarii compensatorii, maximum şase salarii medii pe unitate. De asemenea, până în 2020 s-a anunţat că vor fi disponibilizaţi anual angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS