15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutorităţile judeţene din Gorj au preluat gratuit sediul Petrom pentru organiza rea de servicii sociale

Autorităţile judeţene din Gorj au preluat gratuit sediul Petrom pentru organiza rea de servicii sociale

Sediul Petrom din Târgu Jiu
Sediul Petrom din Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj a primit gratuit sediul Petrom din Târgu Jiu. În acest sens a fost adoptată în ultima şedinţă a consiliului judeţean o hotărâre privind acceptarea ofertei de sponsorizare transmisă de OMV PETROM SA, privind transferul cu titlu gratuit în proprietatea privată a UAT – județul Gorj a dreptului de proprietate asupra imobilului „Sediul OMV Petrom Târgu Jiu“, în vederea asigurării spațiilor de funcționare a activităților aferente serviciilor sociale. În urma demersurilor conducerii Consiliului Județean Gorj pe lângă OMV PETROM SA, ce au vizat preluarea în patrimoniul județului a imobilului „Sediul OMV Petrom Târgu Jiu“ pentru asigurarea spațiilor de funcționare a activităților aferente serviciilor sociale gestionate de Consiliul Județean Gorj, OMV PETROM SA a transmis oferta de sponsorizare a județului, având ca obiect acest imobil. Transferul dreptului de proprietate asupra imobilului în cauză urmează să se realizeze în condițiile impuse de proprietarul acestuia, prin intermediul unui contract de sponsorizare, încheiat în condițiile Legii nr. 32/1994.

Conţinutul hotărârii

În vederea încheierii acestui contract, se impune ca autoritatea publică deliberativă a județului să își manifeste voința în sensul acceptării ofertei de sponsorizare, în condițiile prevăzute în acest act. Prin urmare, proiectul de hotărâre a fost elaborat cu următorul conținut: acceptarea ofertei de sponsorizare transmisă de OMV PETROM SA, privind transferul cu titlu gratuit în proprietatea privată a UAT – județul Gorj a dreptului de proprietate asupra imobilului „Sediul OMV Petrom Târgu Jiu“, având datele de identificare prevăzute în anexa la proiectul de hotărâre; folosirea exclusivă a imobilului în vederea asigurării spațiilor de funcționare a activităților aferente serviciilor sociale și va fi evidențiat în patrimoniul județului Gorj de la data producerii efectelor Contractului de sponsorizare; transferul cu titlu gratuit al imobilului prin încheierea în formă autentică a unui Contract de sponsorizare, în condițiile legii; împuternicirea președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, să semneze, în numele și pe seama județului, Contractul de sponsorizare cu OMV PETROM SA – data realizării transferului dreptului de proprietate asupra imobilului; termenul pentru finalizarea procedurilor privind predarea-preluarea imobilului; împuternicirea OMV PETROM SA să efectueze lucrările și formalitățile necesare pentru predarea-preluarea imobilului; împuternicirea președintelui Consiliului Județean Gorj, domnul Ion Călinoiu, să inițieze demersurile pentru preluarea cu titlu gratuit în proprietatea județului Gorj de la municipiul Târgu Jiu a terenului aferent imobilului, ce face în prezent obiectul Contractului de superficie încheiat între municipiul Târgu Jiu și OMV PETROM SA.

Ce prevede hotărârea

Consilierii judeţeni au acceptat oferta de sponsorizare transmisă de OMV PETROM SA, privind transferul cu titlu gratuit în proprietatea privată a UAT – județul Gorj a dreptului de proprietate asupra imobilului „Sediul OMV Petrom Târgu Jiu“. Imobilul va fi folosit exclusiv în vederea asigurării spațiilor de funcționare a activităților aferente serviciilor sociale și va fi evidențiat în patrimoniul județului Gorj de la data producerii efectelor Contractului de sponsorizare. Transferul cu titlu gratuit al imobilului prevăzut se efectuează prin încheierea în formă autentică a unui Contract de sponsorizare, în condițiile legii. Prin hotărâre s-a împuternicit președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, să semneze, în numele și pe seama județului, Contractul de sponsorizare cu OMV PETROM SA. Transferul dreptului de proprietate asupra imobilului are loc la data autentificării Contractului de sponsorizare. Predarea-preluarea imobilului se va face prin protocol de predare-primire, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data transferului dreptului de proprietate. De la data semnării Contractului de sponsorizare și până la data predării imobilului, OMV PETROM SA va fi împuternicit să efectueze lucrările și formalitățile necesare pentru predarea-preluarea imobilului. Se împuternicește președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, să inițieze demersurile pentru preluarea cu titlu gratuit în proprietatea județului Gorj de la municipiul Târgu Jiu a terenului aferent imobilului prevăzut la art. 1, ce face în prezent obiectul Contractului de superficie încheiat între municipiul Târgu Jiu și OMV PETROM SA. Hotărârea se va comunica OMV PETROM SA.

Ce cuprinde proprietatea

Proprietatea este formată din patru clădiri, C 1 – Clădire birouri, în suprafaţa desfăşurată de 1.205 mp, C2 – Centrală termică, în suprafaţă desfăşurată de 33 mp, C3 – Garaje şi birouri în suprafaţă utilă de 268 mp şi C 4- Cabina portar, în suprafaţă desfăşurată de 20 mp. Acestea sunt edificate pe un teren în suprafață de 2.516 mp, proprietate a municipiului Târgu Jiu, pentru care există un drept de superficie în favoarea OMV Petrom SA. Detalii construcție: structura de rezistenţă – beton; fundaţie din beton; compartimentări cărămidă și ghips-carton; acoperiş țiglă; tâmplărie exterioară: lemn, metal și PVC; construcția este racordată la toate utilitățile zonei; imobil prevăzut cu sisteme de pază și supraveghere, avertizare contra incendiilor; supravegherea clădirii aflate în conservare se face de către o firmă de pază. În imobil se intenţionează să se asigure servicii sociale de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Dacă va mai fi spaţiu, cel puţin încă o instituţie se va muta în clădirea respectivă, prin care s-a mărit patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS