5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComplexul Energetic Oltenia, obligat să facă angajări

Complexul Energetic Oltenia, obligat să facă angajări

Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă angajări la Chişcani, în judeţul Brăila
Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă angajări la Chişcani, în judeţul Brăila

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este obligat să facă angajări la Sucursala Electrocentrale de la Chişcani, din judeţul Brăila. Sucursala Electrocentrale de la Chişcani a intrat în conservare, după ce personalul a fost disponibilizat în cadrul programului implementat la începutul lunii iunie de către administraţia CEO. La vremea respectivă, aproape 2.000 de salariaţi ai companiei producătoare de energie electrică şi cărbune au ieşit din sistem. Acestora li s-au alăturat şi cei aproximativ 250 de angajaţi ai Sucursalei Electrocentrale din Brăila. Aici există grupuri energetice pe gaze naturale care nu au fost utilizate niciodată de la preluarea de către compania producătoare de electricitate pe cărbune. În momentul în care s-a produs disponibilizarea, pe liste au intrat toţi angajaţii de la Brăila, indiferent de sectorul de activitate în care activau. Acest lucru a fost valabil chiar şi pentru formaţia de pompieri care îşi desfăşura activitatea în incinta sucursalei.

Obligaţi de lege să facă angajări

Că au dorit sau nu Sucursala Electrocentrale de la Brăila, reprezentanţii CEO au decis să renunţe la activitatea de la Chişcani, prin disponibilizarea personalului. Acum administraţia CEO este obligată, conform legii, să facă angajări sau să asigure servicii de protecţie şi stingere incendii la nivelul unităţii. În acest sens au fost făcute demersuri pentru ca, începând cu cea de-a doua jumătate a lunii viitoare, la Sucursala Electrocentrale de la Chişcani să existe un serviciu de pompieri care să asigure permanenţa. „Ca urmare a reorganizării structurii Sucursalei Electrocentrale Chişcani şi a disponibilizării personalului specializat pentru intervenţie la incendiu şi situaţii de urgenţă, având în vedere prevederile Legii nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor şi a Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, este strict necesară achiziţia de servicii private pentru situaţii de urgenţă, cu alte societăţi autorizate în domeniu (…). Obiectul şi scopul documentaţiei este achiziţionarea unui serviciu privat sau voluntar pentru situaţii de urgenţă care să asigure indentificarea, evaluarea, controlul şi combaterea riscurilor precum şi intervenţia operativă pentru salvarea şi acordarea primului ajutor, evacuarea bunurilor materiale, stingerea incendiilor şi limitarea urmărilor posibile ale situaţiilor de urgenţă de pe teritoriul S.E. Chişcani. (…) Necesarul de tehnică de luptă şi personal pentru asigurarea intervenţiilor este de o autospecială în regim 24 ore/zi şi 7 zile/săptămână (poate fi pusă la dispoziţie de S.E. Chişcani prin contract de comodat) şi echipajul aferent conform legislaţiei în vigoare. Sectorul de competenţă pentru serviciul privat sau voluntar pentru situaţii de urgenţă îl reprezintă teritoriul şi toate instalaţiile aferente Sucursalei Electrocentrale Chişcani”, potrivit documentaţiilor întocmite în vederea angajării unei echipe de pompieri.

Contractul cu serviciul privat de pompieri va fi încheiat pentru o perioadă de 12 luni, iar CEO va cheltui cu această activitate peste 300.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS