14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Firma care trebuia să realizeze Centrul Internaţional „Brâncuşi” a intrat în insolvenţă

Gorj: Firma care trebuia să realizeze Centrul Internaţional „Brâncuşi” a intrat în insolvenţă

S.C. Ignifug Prest S.R.L, societatea care trebuia să modernizeze şi să amenajeze sediul Centrului Internațional de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” a intrat în insolvenţă şi a reziliat contractul cu Primăria Târgu Jiu. Societatea respectivă câştigase licitaţia organizată de municipalitate, pentru a amenaja pe bani europeni, aproximativ 350.000 de lei, viitorul sediu al Centrului Internațional de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși”. Este vorba despre fostul sediu politic al PSD Gorj, de lângă Prefectura Gorj. Lucrările trebuiau finalizate în data de 16 iulie, dar executantul nu s-a grăbit, a intrat în insolvenţă, şi a expirat termenul de finalizare stabilit iniţial, prin contract. Întrucât Centrul Internațional de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” nu va fi finalizat în termenul convenit cu Uniunea Europeană, este posibil ca autoritățile locale să fie obligate să returneze întreaga finanțare aprobată.

O nouă licitaţie

Potrivit lui Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, firma Ignifug, care trebuia să amenajeze sediul Centrului de Informare și Promovare Turistică, a intrat în insolvenţă şi a reziliat contractul cu primăria municipiului, iar autorităţile nu au putut face nimic în acest caz. Directorul tehnic Marius Ionescu a mai spus că o comisie a primăriei Târgu Jiu s-a întrunit pentru a stabili stadiul lucrărilor efectuate de Ignifug la Centrul Internațional de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” şi vor organiza o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor. „Valoarea estimată la licitaţie a fost de 350.000 lei pentru a putea desemna un constructor, în luna februarie 2015 a fost data limită de depunere a ofertelor, au depus oferte un număr de opt societăţi şi a câştigat firma care a oferit peste 317.000 lei. Au început efectiv lucrările în zonă şi înainte de a intra in insolvenţă am primit solicitare din partea constructorului pentru rezilierea contractului. Ţinând cont de faptul că întreaga investiţie este derulată prin Programul Operaţional Regional şi termenul de finalizare este finalul lui 2015, deja am trecut la procedurile impuse prin finanţarea europeană. Din punct de vedere al procedurii, s-a întrunit comisia privind recepţia stadiului actual şi în continuare vom aplica procedura de cerere de ofertă pentru a avea un nou constructor, să avem un act adiţional de continuare a finanţării prin Agenţia de Dezvoltare Rurală astfel încât lucrările să continue şi să putem folosi finanţarea europeană. A mai rămas de realizat partea de instalaţii electrice, sanitare şi termice, restul sunt peste 80% finalizate”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, care susţine că mai este încă timp pentru finalizarea lucrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS