10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Contractul pentru construirea noului Stadion Municipal din Târgu jiu va fi semnat mâine

Gorj: Contractul pentru construirea noului Stadion Municipal din Târgu jiu va fi semnat mâine

Premierul Victor Ponta va fi prezent mâine la Târgu Jiu pentru a participa la semnarea documentelor de construire a unui nou stadion în municipiu. Vor mai fi prezenţi reprezentanţi ai constructorului, firma care a construit şi Cluj Arena, respectiv ai Companiei Naţionale de Investiţii. De altfel, statul finanţează în întregime lucrările cu suma de peste 20 de milioane de euro. Actualul Stadion Municipal „Tudor Vladimirescu”, de 9.200 de locuri, va fi demolat complet. Vor mai fi păstrate terenul cu actualul gazon şi pista de atletism. Gazonul a fost schimbat în urmă cu doar câţiva ani şi arată foarte bine, iar pista de atletism a costat peste un milion de lei şi este nouă, fiind una din cele mai bune din ţară. Noul stadion va trebui să fie gata în 18 luni, conform contractului şi va avea peste 12.000 de locuri. Tribunele vor fi acoperite, iar baza sportivă va beneficia de o parcare subterană şi de un hotel de patru stele, precum şi de tabelă electronică şi instalaţii de sonorizare şi nocturnă moderne.

Licitaţie pentru modernizare  

Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, Consiliul Local a aprobat până în prezent hotărârile necesare transferării bazei sportive către Compania Naţională de Investiţii pentru derularea lucrărilor. De asemenea, a fost aprobată şi demolarea actualului Stadion Municipal. „Va fi organizată o licitaţie pentru stabilirea firmei care se va ocupa de demolarea stadionului. Termenul a fost stabilit pentru 4 mai. Bugetul pentru contractul de demolare este de 2 milioane de lei. Va fi demolat complet, însă vor fi anumite elemente care vor fi demontate atent şi depozitate, precum turnicheţii, nocturna, componentele din metal, scaunele, gardurile, tot ce înseamnă parte de cabluri. Toate aceste componente care vor fi atent dezasamblate şi depozitate au fost evaluate deja de o firmă de specialitate la 3,7 milioane de lei. Sperăm ca în urma licitaţie preţul să crească, să putem valorifica aceste elemente la un preţ cât mai bun. Sunt baze sportive în ţară care au nevoie de astfel de componente. Firma care va realiza demolarea se va ocupa inclusiv de transportul materialelor şi al pământului. Constructorul va primi terenul liber, doar cu pista şi spaţiul de joc acoperit de gazon. Sperăm să protejăm cât mai bine pista. Ea va fi refăcută pentru a fi readusă la starea actuală. În proiect este prevăzută şi modenizarea faţadei la actualul Hotel Sport, amplasat în spatele tribunel principale”, a declarat Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS