21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei deputaţi de Gorj vor pensii speciale

Trei deputaţi de Gorj vor pensii speciale

Proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost semnat şi de trei deputaţi de Gorj. Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute, urmând ca pentru un mandat, un deputat sau un senator să primească în plus la pensie 1.200 lei, pentru două mandate suma de 2.400 lei, iar pentru trei mandate 3.600 lei.

Cei trei parlamentari de Gorj care au semnat proiectul sunt Mihai Weber (PSD), Vasile Popeangă (PSD) şi Scarlat Iriza, independent, fost PSD. Mihai Weber, aflat la primul mandat, a declarat că susţine proiectul, dar că acesta nu a fost iniţiat de PSD. „Au fost mai multe persoane care au venit cu această propunere, de la toate partidele. Este un proiect iniţiat de marea majoritate a parlamentarilor, sunt 300 de semnatari din toate partidele politice, un proiect prin care se doreşte o pensie decentă. Fireşte, fiind vorba de o iniţiativă legislativă cu siguranţă va suferi modificări şi forma finală ar putea fi alta. În privinţa parlamentarilor, este o ciudăţenie a legislaţiei pentru că anii din cadrul fiecărui mandat nu se pun ca vechime în muncă şi sunt parlamentari cu mai multe mandate care trebuie să-şi asigure un venit decent la vârsta pensionării”, a declarat Mihai Weber, deputat PSD.

Popeangă explică

Vasile Popeangă susţine proiectul de lege privind pensiile speciale, însă a precizat că este vorba şi de pensiile aviatorilor, militarilor sau grefierilor. „Nu este vorba doar despre pensiile parlamentarilor. Este vorba şi despre pensiile aviatorilor, militarilor, grefierilor – sunt vreo opt categorii care intră în acest proiect de lege. Guvernul PSD vrea să repare tot răul făcut de Guvernul Boc care a tăiat şi pensiile speciale. Într-adevăr este vorba şi despre pensiile parlamentarilor, dar nu mi se pare nimic ieşit din comun. Eu am votat pentru acest de proiect de lege”, a menţionat Vasile Popeangă, deputat PSD, aflat la cel de-al doilea mandat de deputat în Parlamentul României.

Tot la al doilea mandat se află şi deputatul Scarlat Iriza, care a părăsit recent PSD şi a trecut în rândul aleşilor independenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS