Trei deputaţi de Gorj vor pensii specialeProiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost semnat şi de trei deputaţi de Gorj. Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute, urmând ca pentru un mandat, un deputat sau un senator să primească în plus la pensie 1.200 lei, pentru două mandate suma de 2.400 lei, iar pentru trei mandate 3.600 lei.

Cei trei parlamentari de Gorj care au semnat proiectul sunt Mihai Weber (PSD), Vasile Popeangă (PSD) şi Scarlat Iriza, independent, fost PSD. Mihai Weber, aflat la primul mandat, a declarat că susţine proiectul, dar că acesta nu a fost iniţiat de PSD. “Au fost mai multe persoane care au venit cu această propunere, de la toate partidele. Este un proiect iniţiat de marea majoritate a parlamentarilor, sunt 300 de semnatari din toate partidele politice, un proiect prin care se doreşte o pensie decentă. Fireşte, fiind vorba de o iniţiativă legislativă cu siguranţă va suferi modificări şi forma finală ar putea fi alta. În privinţa parlamentarilor, este o ciudăţenie a legislaţiei pentru că anii din cadrul fiecărui mandat nu se pun ca vechime în muncă şi sunt parlamentari cu mai multe mandate care trebuie să-şi asigure un venit decent la vârsta pensionării”, a declarat Mihai Weber, deputat PSD.

Popeangă explică


Vasile Popeangă susţine proiectul de lege privind pensiile speciale, însă a precizat că este vorba şi de pensiile aviatorilor, militarilor sau grefierilor. “Nu este vorba doar despre pensiile parlamentarilor. Este vorba şi despre pensiile aviatorilor, militarilor, grefierilor – sunt vreo opt categorii care intră în acest proiect de lege. Guvernul PSD vrea să repare tot răul făcut de Guvernul Boc care a tăiat şi pensiile speciale. Într-adevăr este vorba şi despre pensiile parlamentarilor, dar nu mi se pare nimic ieşit din comun. Eu am votat pentru acest de proiect de lege”, a menţionat Vasile Popeangă, deputat PSD, aflat la cel de-al doilea mandat de deputat în Parlamentul României.

Tot la al doilea mandat se află şi deputatul Scarlat Iriza, care a părăsit recent PSD şi a trecut în rândul aleşilor independenţi.


Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

4 octombrie 2017

Horoscop

Berbec Aveţi un mare ţel de atins în carieră, dar e cale lungă până veţi ajunge la materializarea lui. Trebuie să mai puneţi mâna pe carte, să învăţaţi ceva nou, să apelaţi la persoane specializate în domeniul cu pricina, deci

Sumarul ediției de marţi, 17 octombrie 2017

Actualitate

» Proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă ar putea intra marţi în plen
» Camera Deputaților votează, marţi, ridicarea imunităţii Rovanei Plumb. Comisia Juridică a dat aviz negativ
» MAE a emis o atenţionare de călătorie în Spania din cauza incendiilor de vegetație în Regiunea Galicia

Publireportaj

» Turnul de control al Aeroportului din Craiova, construit la cele mai ridicate exigenţe 
» Dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei românești pentru integrarea pe verticală a soluțiilor TIC
» Expoziția „Români și bulgari în războiul din 1877-1878“, la Muzeul Olteniei
» Casual Band – 4 ani
» Ultima sută de metri pentru realizarea unui acoperiş durabil
» SYNEVO îţi pregăteşte copilul pentru grădiniţă !

Local

» Anunţ privind vânzarea de bunuri mobile şi imobile proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice

Dolj

» 2.900 de euro pentru un post de asistent medical
» Șomerii care au făcut cursuri de recalificare nu îşi pot lua diplomele
» Cantina studențească de la Agronomie, lăsată în paragină
» 100 de copii din Dolj sunt abandonaţi în fiecare an
» Paranghelii de 140.000 de euro la Craiova
» Arestați după ce au prădat două parcuri auto
» Militarul care și-a incendiat iubita, inculpat în două dosare
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Minoră lovită de un autoturism pe o trecere de pietoni din faţa unui liceu

Sport

» Voleibalistele de la CSV au câștigat un superturneu în Bulgaria
» Craiovenii au pornit ca din „tun“ la Elite
» Fotbal / Liga Campionilor, faza grupelor – etapa a 3-a

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top