11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Vizionare de materiale audio-video de Ziua Culturii Naționale la "Aman"

Craiova: Vizionare de materiale audio-video de Ziua Culturii Naționale la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 15 ianuarie, începând cu ora 9.30, în sala „Marin Sorescu”, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, vizionarea mai multor materiale audio-video cu privire la viața și opera lui Mihai Eminescu.
La eveniment vor participa elevii claselor a XI-a de la Colegiul National „Elena Cuza”, însoțiți de profesorul Maria Drăcea. La finalul vizionării, Andreea Enache, bibliotecar, le va prezenta elevilor expoziția de carte organizată cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”.
„Ziua Culturii Naționale este un bun prilej de reflecție la operele care ne definesc și reprezintă. Centrată în jurul personalității marelui poet, activitatea pe care le-o propunem elevilor de la Colegiul Național „Elena Cuza” vine să întregească informațiile pe care le au în legătură cu Mihai Eminescu. Dincolo de activitățile specifice, acțiunile informale de genul celei de față se Acțiunea este cu atât mai potrivită cu cât, alături de filmele documentare, elevii vor avea posibilitatea de a vizita și răsfoi cărțile incluse în expoziția de carte pe care au pregătit-o bibliotecarii”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Obiectivul acțiunii constă cinstirea „Zilei Culturii Naționale” prin cunoașterea vieții și operei lui Mihai Eminescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS