10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi rutiere de peste 25.000 de lei în doar 48 de ore

Dolj: Amenzi rutiere de peste 25.000 de lei în doar 48 de ore

În ultimele 48 de ore, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere cauzate de conducătorii de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză, sau care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public.

De asemenea, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună cu reprezentanţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale Craiova, au desfăşurat o acţiune ce a vizat verificarea stării de viabilitate și a modului de semnalizare a drumurilor naționale din judeţ.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale, din care 24 pentru viteză neregulamentară şi 16 pentru neacordare de prioritate şi traversări neregulamentare.

Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti este de peste 25.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute șase permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe linie de sistematizare, poliţiştii au realizat informări adresate administratorilor de drumuri publice şi au luat măsuri de sancţionare contravenţională a 2 societăţi comerciale nu asiguraseră semnalizarea corespunzătoare a drumului public cu marcaje rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS