22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDroguri de mare risc, găsite la presupuşi proxeneţi din Dolj

Droguri de mare risc, găsite la presupuşi proxeneţi din Dolj

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – ST Craiova au pus în executare joi, 27 decemebrie, cinci mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.
Din cercetările efectuate rezultă suspiciunea rezonabilă că, începând din luna mai 2014 şi până în prezent, şase persoane ar fi racolat, transportat şi exploatat sexual mai multe minore şi tinere, atât în localităţi din judeţul Dolj, cât şi în străinătate, respectiv în Germania şi Austria. De asemenea, în urma percheziţiilor, oamenii legii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor 6 bile de cocaină, 25 de grame de canabis, 6 telefoane mobile şi diferite înscrisuri.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova a emis ordonanţă de reținere pe numele a şase persoane, acestea urmând a fi prezentate instanței competente cu propunere de arestarea preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi deţinere şi vânzare fără drept de droguri de risc şi mare risc.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS