22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea Craiova: 47 de utilaje acționează pentru menținerea în stare funcțională a străzilor din oraş

Salubritatea Craiova: 47 de utilaje acționează pentru menținerea în stare funcțională a străzilor din oraş

Potrivit reprezentanţilor S.C. Salubritate Craiova S.A., în prezent, 47 de utilaje îndepărtează zăpada de pe carosabil, împrăștie material antiderapant, încarcă și transportă sare pentru aprovizionarea punctelor intermediare din oraș. Aproape 280 tone de material antiderapant au fost folosite în ultimele 12 ore pentru combaterea poleiului.
Pe fondul ninsorii abundente din ultimele 20 de ore, se acționează cu prioritate pe străzile principale, pe care circulă mijloace de transport în comun, și în zonele de risc din municipiu (zone de pantă, sensuri giratorii, intersecții și pasaje), ulterior urmând să se intervină pe străzile cu prioritate 2 și 3, conform Programului comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2018-2019.
De asemenea, se acționează, începând din această dimineață, pentru degajarea trotuarelor și esplanadelor din municipiu, prin intermediul a peste 400 de lucrători ai SC Salubritate Craiova SRL și ai celorlalte regii și societății subordonate Primăriei Municipiului Craiova, aceștia intervenind cu prioritate în zonele de acces către spitale, instituții publice, unități de învățământ și unități de alimentație publică.
SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire în municipiul Craiova, face apel la cetățenii municipiului:
-să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire
-să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare
-să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc
-să nu arunce zăpada pe carosabil
-să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun.
Deținătorii cu orice titlu ai spațiilor comerciale de pe teritoriul municipiului au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS