6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru Ford Ecosport cu tracţiune integrală, la scara Primăriei Craiova

Patru Ford Ecosport cu tracţiune integrală, la scara Primăriei Craiova

Dorinţa primarului Craiovei, Mihail Genoiu, de a avea la scară o maşină Ford s-a împlinit în prag de Sărbători. De fiecare dată când a avut ocazia, edilul şi-a manifestat dorinţa de a asocia imaginea primăriei cu cea a producătorului american de autovehicule cu fabrică la Craiova. Ba mai mult, Genoiu chiar se gândea la un moment dat să dea la schimb Opelul Insignia din dotarea primăriei pe un Ford nou, produs în Bănie. Până la urmă, edilul a rămas cu Opelul în curte, dar parcul auto al primăriei s-a înnoit cu patru autovehicule noi, toate cu tracţiune integrală şi toate marca Ford.

Pentru asta însă municipalitatea a lansat o procedură de achiziţie publică, estimând contractul la valoarea de 282.192 de lei, bani de la bugetul local. Licitaţia a apărut în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în data de 13 noiembrie, în anunţul de participare menţionându-se că primăria are nevoie de patru autoturisme cu tracțiune integrală 4×4 pentru transportul personalului pe timpul îndeplinirii activităților specifice, dar şi faptul că înlocuirea parcului auto este necesară pentru că ar implica automat un cost mai redus cu întreținerea. Autorităţile au ales varianta procedurii simplificate de licitaţie, au stabilit drept criteriu de atribuire „preţul cel mai scăzut“ şi au oferit ca ultim termen de primire a ofertelor data de 26 noiembrie.

Rezultatul licitaţiei a fost publicat în SEAP în data de 10 decembrie, iar ofertantul câştigător a fost desemnat Plusauto, dealer autorizat Ford în Craiova. Firma a oferit un preţ de 281.160 de lei pentru cele patru autoturisme cu tracțiune integrală 4×4 cerute de primărie, ceea ce înseamnă circa 70.300 de lei pe bucată, adică undeva la 15.280 de euro. Modelele Ford care vor îndeplini dorinţa primarului şi vor înnoi parcul auto al primăriei sunt cele Ecosport, produse chiar la Craiova şi care au un nivel mediu de echipare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS