22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Târgul de Crăciun de anul acesta va fi deschis de Gaşca Zurli

Craiova: Târgul de Crăciun de anul acesta va fi deschis de Gaşca Zurli

Craiova intră în atmosfera de poveste a Sărbătorilor de iarnă cu toate cele peste un milion de luminițe. De vineri, 23 noiembrie și până pe 07 ianuarie, Primăria Craiova și Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la Târgul de Crăciun Craiova 2018: în Atelierele lui Moșu’, pe Patinoarul din Piața Mihai Viteazu sau în Orășelul Copiilor, cu spectacole de colinde, înconjurați de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri și băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuțele din târg.

„Cortina” spectacolului se ridică vineri, 23 noiembrie, la orele 17.40, când, în Piața Mihai Viteazu, sunt așteptați Renii lui Moș Crăciun, aduși de artiștii de la Teatrul Colibri. Aprinderea celor peste un milion de luminițe și startul Sărbătorilor de iarnă o vor da anul acesta, la Craiova, cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetița Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoțel și Zdrăngănel – Gașca ZURLI.

Acțiunile pregătite în acest an de autoritățile locale special pentru Sărbătorile de Iarnă vor avea loc în Piața Mihai Viteazu (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) și pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu (Orășelul Copiilor).

Iar cele mai importante acțiuni sunt, în acest an, cele dedicate copiilor. În Casa lui Moș Crăciun sau în Căsuța Spiridușilor din Piața Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări, decorare globulețe etc. Pentru a se evita aglomerația, cei mici se pot programa telefonic după cum urmează: pentru Casa lui Moș Crăciun – 0721.689.776, iar pentru Căsuța Spiridușilor – 0771.015.719. Ajutoarele Moșului și ai Spiridușilor, responsabili cu atmosfera de Crăciun, vor fi personajele de poveste sosite special în Craiova cu ajutorul echipei de la Evenimente Ideale.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților. Pentru prima oară, copiii din Craiova sunt invitați să împodobească, așa cum își doresc ei, un brad mare de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Național – la Orășelul Copiilor. “Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să le aducem o bucurie în plus tuturor copiilor și să-i provocăm să facem împreună cel mai frumos brad din țară. Astfel, fiecare copil va aduce un obiect și, cu ajutorul celor de la RAADPFL Craiova, îl va pune chiar el în brad. În fiecare seară, copiii pot veni apoi cu părinții, cu prietenii și își pot admira globulețul pe care l-au adus. Va fi un brad împodobit de copii, pe care să-l admire toată lumea”, a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.
Bradul va fi la dispoziția copiilor începând cu data de 05 decembrie, urmând ca programul împodobirii să-l facem cunoscut vineri, 23 noiembrie, la inaugurarea Târgului de Crăciun. Așa că până pe 05 decembrie, când sosește bradul cel mare, provocăm copiii să pregătească cele mai frumoase globuri, după imaginația lor: globuri învelite în pânză de sac și pictate, funde mari din pânză de sac, conuri de brad pictate de ei, mere roșii, cănuțe pictate cu motive oltenești, realizate din carton etc.

Craiovenii care vor fi prezenți la Târgul de Crăciun din Piața Mihai Viteazu vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie 2018, să asculte colinde și să fredoneze împreună cu artiștii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri, ș.a.

Mai multe detalii, programul Târgului de Crăciun, al acțiunilor derulate în perioada următoare de Primăria Craiova și al spectacolelor din luna decembrie 2018 vor fi actualizate pe site-ul www.primariacraiova.ro, pe pagina de facebook a Primăriei Craiova @facebook/Primaria-Municipiului-Craiova și pe pagina Târgului de Crăciun @facebook/TargdeCraciunCraiova2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS