21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi manageri de şcoli din Dolj, premiaţi la Gala Awards

Doi manageri de şcoli din Dolj, premiaţi la Gala Awards

Șapte directori din întreaga ţară au fost premiați pentru acțiunile și programele pe care le derulează în școli, la Gala Awards din cadrul evenimentului Edu Leaders Forum, organizat de Asociația pentru Valori în Educație. Două dintre premii au fost obţinute de Alexandrina Năstase, managerul Şcolii gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova şi Anca Nedea, directorul Şcolii Profesionale Valea Stanciului, desemnate directorul anului pentru antreprenoriat. În cadrul galei au fost decernate şi premiile „Cel mai Bun Director al Anului”, „Directorul Anului din Academia de Leadership” ,„Directorul anului pentru egalitate de șanse” , „Tânărul director al anului” , „Directorul anului pentru inovație”
Evenimentul Edu Leaders adus împreună 250 de directori de școli publice și private, din 34 de județe din toată țara, în căutare de soluții practice pentru a reduce absenteismul și abandonul școlar și pentru a îmbunătății rezultatele elevilor la testele naționale. Timp de două zile, aceștia au participat la ateliere de lucru și sesiuni de training cu cinci experți internaționali în educație și 150 de antreprenori și manageri din business
Discuțiile au început de la învățământul preșcolar, mai exact cum ar trebui să pregătească grădinița copiii pentru un viitor mai bun, cum putem integra tehnologia în educație, care este portretul directorului încrezător și eficient, despre cele patru roluri ala unui director de școală și despre rolul acestuia în influențarea schimbării și obținerea de impact. Totodată, discuțiile au abordat subiecte precum evaluarea impactului real al proiectelor și acțiunilor derulate în școli, calitatea educației pentru toți copiii, importanța literației și modul de lucru cu familiile și părinții pentru a oferi tot suportul necesar în dezvoltarea elevilor. „În urma discuțiilor pe parcursul celor două zile de Edu Leader Forum s-a ajuns la trei concluzii importante: tehnologia poate să recupereze decalajele în educație și este necesară investiția pentru viitor, directorii sunt lideri ai schimbării în comunitățile lor și trebuie sprijiniți în demersul lor, iar echilibrul emoțional este cel mai important lucru pentru ca elevii și profesorii să colaboreze și să aibă rezultate. Pe baza acestor concluzii vom lucra mai departe în cadrul programului Academia de Leadership și Management Școlar, început în aprilie 2018 și în alte demersuri pe care le vom face în viitor”, a declarat Andreea Nistor, Director Executiv al Asociației pentru Valori în Educație.
În 2018 prin programul Academia de Leadership și Management Școlar, AVE a lucrat cu 40 de directori din 40 de școli din 22 de județe din România, dintre care două școli private și 38 de școli publice, două școli cu nevoi speciale și 23.000 de elevi. Cei 40 de directori înscriși în cadrul programului se luptă zilnic cu multiple provocări în munca lor, cele mai frecvente sunt legate de cazurile în care părinții elevilor sunt plecați în străinătate, comunitățile sărace, absenteismul și abandonul școlar, elevi care fac naveta zilnic și promovabilitate scăzută la Bacalaureat și la testele PISA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS