16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Marius Mihalache, la Gala TNC 2018

Craiova: Marius Mihalache, la Gala TNC 2018

La sfârşit de an, pe 16 decembrie, ne întâlnim cu toţii la Gala TNC- Ediția a III-a. Începând cu ora 18:30, Sala Mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” va reuni spectatorii, artiştii, partenerii şi invitaţii speciali, pentru a încheia așa cum se cuvine un an plin de premiere şi evenimente.
În stagiunea 2017/2018 am văzut 7 spectacole în premieră, am dansat pe ritmurile celor mai frumoși ani la Remember Disco ’84, am aplaudat 12 spectacole de dans contemporan și trupe de teatru independent invitate în cadrul programului 11plus1-independent/contemporan, ne-am bucurat de atmosferă și spectacole cu suflu proaspăt la festivalul tinerilor regizori Theater Networking Talents, iar Festivalul Internațional Shakespeare a adus la Craiova elita teatrului mondial.
Invitatul special al ediției din acest an este Marius Mihalache cu Săftiţă Balkanic Project, un concert inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice, un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente de suflat clasice din folclorul românesc. Vom asculta poveştile Săftiței pe care aceasta le parcurge de-a lungul vieții, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită dar lăsată, prin stările euforice în care iși vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. Marius Mihalache va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval), Lorin Mihalache (tobe).
La Gala Teatrului Național ne întâlnim cu artiștii, publicul fidel, jurnaliștii și prietenii Teatrului Național și vor fi decernate următoarele premii: Premiul publicului – categoria Actor, Actriță, Spectacol, Regizor și Premiul Backstage – pentru devotamentul celor din spatele scenei.
Pentru decernarea Premiului Publicului, invităm spectatorii să voteze cel mai îndrăgit actor, actriță, spectacol și regizor din spectacolele care au avut premiera în stagiunea 2017/2018. Votul se face prin completarea unui chestionar, disponibil aici: https://s.surveyplanet.com/Wfsxzfc2JR
Gazda evenimentului din acest an este Davian Vlad, realizator emisiuni la Radio România Oltenia Craiova. Prețul biletelor este 20 lei și sunt disponibile la Agenția teatrală, tel 0251.413.677 şi online pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/417
Gala TNC 2018 este un eveniment co-finanțat de catre Administratia Fondului Cultural National și organizat de Asociația Dimanche Craiova în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS