6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljActori şi spectacole ale Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova premiate la festivaluri naționale

Actori şi spectacole ale Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova premiate la festivaluri naționale

Spectacolul „Salvatorii melcilor” imaginat de Bogdan Cristian Drăgan a primit Premiul Special al juriului la Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane 2018, după ce marți, pe 6 noiembrie, a fost prezentat la Teatrul Dramaturgilor Români, București, în cadrul festivalului.
„Salvatorii Melcilor” este o pledoarie pentru spectacol, pentru spectacolul de pe scenă sau din platoul de filmare, dar, totodată, spectacolul vieții, mai puternic uneori decât orice plăsmuire ficțională și ii are in distribuție pe actorii Anca Dinu, Petronela Zurba, Geni Macsim, Haricleea Nicolau și Tudorel Petrescu.

Tot săptămâna trecută, spectacolul „Autorul”de Tim Crouch, regia Bobi Pricop a fost prezentat la a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi Forme Noi de la Pitești.

Premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de la Pitești a fost acordat ex-aequo actorului Teatrului Național din Craiova, Claudiu Bleonţ, pentru rolurile Tim din piesa „Autorul” și Harry din piesa „Orchestra Titanic” de la Naţionalul bucureştean.

„Autorul” este o piesă despre ce înseamnă să fii spectator și despre responsabilitățile noastre ca spectatori. Explorează conexiunea dintre ce vedem și cum alegem să ne comportăm.
„Cred cu tărie că ne-am pierdut simţul responsabilității în legătură cu lucrurile la care alegem să ne uităm.” spune Tim Crouch.
În distribuție îi mai vedem pe Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu și Vlad Udrescu.

Următoarea reprezentație Autorul, programată pe 18 noiembrie, este SOLD-OUT.
Următoarea data când puteți vedea spectacolul este pe 14 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS