21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 12 – 26 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în 13 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că media regională a maximelor va scădea spre 10 grade. După o ușoară încălzire în ziua de miercuri 14 noiembrie, când în medie se vor înregistra maxime de 14…15 grade, tendința până la finalul celor două săptămâni va fi de răcire. Astfel, după 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora
va fi de 4…6 grade. Din16 noiembrie nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să ajungăla finalul perioadei la valori în jur de – 3grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ va crește după 18 noiembrie. În restul perioadei, doar izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burniță.

La munte, în primele două zile ale intervalului vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cu maxime în medie de 8…10 grade și minime pozitive, în jur de 2 grade. Răcirea estimată pentru perioada 14 – 18 noiembrie va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1…2 grade și minime ce vor coborî spre o medie de – 4… – 5 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între – 4 și – 2 grade și minime la nivelul zonei montane în jur de – 8 grade. Vor fi precipitații slabe în zilele de 14 și 15 noiembrie și după data de 18 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS