5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul UniFEST a ajuns la a XVIII-a ediție

Festivalul UniFEST a ajuns la a XVIII-a ediție

Cu o longevitate de 17 ani, UniFEST este festivalul studențesc care se desfășoară la nivel național, prima oară debutând în București, în 2001. În portofoliul activităților se regăsesc evenimente culturale, sportive, de divertisment și sănătate. De-a lungul timpului, studenți din toată țara au beneficiat de acces gratuit în cadrul evenimentelor festivalului UniFEST, sloganul fiind “Distracție gratis, nu degeaba!”.
În perioada 4-17 noiembrie 2018, Uniunea Studenților din România organizează în toate centrele universitare din țară festivalul UniFEST. Craiova este unul dintre orașele participante, evenimentele desfășurându-se pe o perioadă de 14 zile. Colorfest este prima activitate care va avea loc pe 4 noiembrie la ora 14:00. Peste 100 de participanți vor fi vopsiți cu pudra colorată în culorile drapelului, deoarece în 2018 Festivalul UniFEST marchează anul Centenarului. La finalul cursei va fi o prezentare a evenimentului de către reprezentanți si parteneri locali, urmân să se finalizeze cu o mare bătaie cu culori în Piața Mihai Viteazul. Cursa are un traseu bine stabilit, punctul de pornire fiind la Universitatea din Craiova, urmând ca participanții să parcurgă Centrul Vechi până în Piața Mihai Viteazul. Începutul de săptămână este plin de distracție, mai ales pentru iubitorii de muzică Folk.
Pe 5 noiembrie, la ora 20:00, Cafe Teatru Play este gazda evenimentului Maratonul de Folk și Muzici Bune, unde vor cânta artiști locali. Sportul joacă un rol important în viețile oamenilor. Evenimentul “Sport pentru TINEri” se desfășoară pe o perioadă de 3 zile, astfel pe 6 noiembrie, la ora 10:00, studenții vor participa la Campionatul de Fotbal organizat pe Terenul de Sport de la Voința. Campionatul de Lasertag și Boardgames va avea loc în aceeași zi la ora 20:00. Iubitorii de adrenalină sunt așteptați la Bunker
Laser Tag Arena.
Pe 7 noiembrie, la ora 10:00, echipele vor concura pentru a câștiga un loc de podiumul Campionatului de Handbal, care va avea loc pe Terenul de Sport Voința. La ora 20:00 ne
întoarcem la origini în cadrul evenimentului “Seara Tradițiilor Românești”. Invitații se vor delecta cu mâncare tradițional românească la Casa de Cultură a Studenților.
Campionatul de Tenis de Masă este conjunctura perfectă pentru cei care îndrăgesc pingpong-ul.
Pe 8 noiembrie, la ora 10:00, participanții vor concura în incinta magazinului Decathlon. Începând cu ora 23:00, distracția este garantată la Korona Music-Club.
Ziua următoare, de la ora 14:00, studenții sunt încurajați să protejeze mediul în cadrul campaniei de ecologizare ,,Clean Up”. Acțiunea va avea loc în Campusul Facultății de drept și în cel de la Facultatea de Educație Fizică și Sport. “Arta se întâmplă” de la ora 17:00 în cadrul evenimentului “Noaptea Albă a Teatrului
Studențesc”. Aula Buia este locul unde tinerii de la Cuibul Artiștilor vor testa emoțiile spectatorilor cu o piesă de teatru. Zilele de 10 și 11 noiembrie sunt rezervate pentru traininguri de dezvoltare personală, temele fiind “Comunicare & Public Speaking” și ”Managementul Timpului”. Ambele sunt desfășurate la Centrul pentru Dezvoltare Craiova de la ora 12:00. Pentru că UniFEST este despre oameni, ziua de 12 noiembrie este rezervată campaniei “Free Hugs”. Astfel, de la ora 10:00, studenții voluntari se vor plimba prin Universitate și vor oferi îmbrățisări tuturor oamenilor.
Balul UniFEST este un eveniment dedicat în mod special studenților de anul I. Seara de 13 noiembrie va fi cu noroc pentru bobocii care vor concura pentru titlul de miss și mister la Evo Club & Lounge.
Pe 17 noiembrie, festivalul culorilor, al descoperirii de sine, al emoțiilor și al mișcării se închide cu Gala de 10 ani de la înființarea Asociației Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, una dintre asociațiile organizatoare ale Festivalului. Pentru a fi la curent cu toate detaliile cu privire la aceste evenimente, va invităm să urmăriți pagina de facebook a Festivalului Unifest Craiova și vă așteptăm să vă bucurați de distracție gratis, nu degeaba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS