24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni acţionează pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii doljeni acţionează pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în perioada 28 septembrie – 30 octombrie, poliţiştii doljeni de ordine publică au confiscat cantitatea de 74 mc. de material lemnos, fiind aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 8 infracţiuni.
Activităţile pe această linie continuă, fiind desfăşurate, în paralel, împreună cu poliţişti de prevenire a criminalităţii, acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la principalele prevederi legislative din domeniu.

În perioada 28 septembrie -30 octombrie a.c., poliţiştii doljeni de ordine publică au desfăşurat 66 de controale pe linie de combatere a delictelor silvice, în urma abaterilor constatate, fiind aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat cantitatea de 74 mc. de material lemnos.
De asemenea, poliţiştii au întocmit 8 dosare penale, fiind depistate persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
În paralel cu aceste activităţi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj coordonează şi desfăşoară acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la principale prevederi legislative din domeniul silvic.
Astfel, în cursul zilei de azi, 1 noiembrie, poliţiştii de prevenire a criminalităţii au fost prezenţi în târgul de săptămână organizat în Băileşti, unde au purtat discuţii cu cetăţenii, explicându-le acestora consecinţele nerespectării legislaţiei din domeniul silvic.
De asemenea, poliţiştii au înmânat pliante celor pe care i-au întâlnit şi au expus afişe în locuri cu vizibilitate ridicată, astfel încât să se realizeze o informare cât mai eficientă a cetăţenilor.
La acţiuni au mai participat jandarmi şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Silvice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS