3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE /(VIDEO) Dolj: Pesta porcină naște revolta în comuna Secu. Decizia Prefecturii: porcii din Comanicea vor fi sacrificați

UPDATE /(VIDEO) Dolj: Pesta porcină naște revolta în comuna Secu. Decizia Prefecturii: porcii din Comanicea vor fi sacrificați

UPDATE: ORA 11.50. VIDEO

Primarul comunei Secu le-a explicat cetățenilor hotărârea luata cu privire la sacrificarea porcilor. Vestea a stârnit un val de proteste.

UPDATE: Ora 11.30. VIDEO

Abia în urmă cu câteva minute s-au luat primele masuri de dezinfecție la întrarea în satul Comanicea. Reprentanti ai autorităților spun ca s-a renunțat la covorul cu dezinfectant din cauza ca drumul neasfaltat ar absorbi substanțele. În aceste condiții, s-a hotărât sa fie pulverizat dezinfectant pe rotile autoturismelor care tranzitează satul.

UPDATE: Ora 11.10.

În Comitetul pentru situații de urgență întrunit în acest moment la Prefectura Dolj s-a decis sacrificarea suinelor din Comanicea – satul unde s-a descoperit pesta porcină.

Ora 11.00: Politia a instituit filtre la intrarea în comuna Secu.

Zeci de localnici din comuna doljeana Secu, unde aseară s-a confirmat apariția virusului pestei porcine africane se afla în aceste momente la întrarea în comuna și blochează accesul autorităților în localitate. Oamenii sunt revoltați că le vor fi sacrificate animalele și spun că nu vor permite nimănui să le intre în curte. „Mai bine ma împușcați decât să îmi luați porcul! Nu dăm animalele dacă nu le fac analize. Nu au ce să caute în satul nostru”, sunt doar câteva dintre scandările oamenilor
În aceste momente se institutie filtre la întrarea în sat, la faţa locului fiind reprezentanții DSVSA Dolj. Aceștia spun că se așteaptă decizia comitetului local de combatere a bolilor.

UPDATE ora 12.45: Adjunctul DSVSA Dolj, medicul Costică Retea, a ajuns în satul Comănicea și le explică oamenilor că trebuie să li se sacrifice animalele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS