17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Au furat 56.000 kg de deşeuri metalice de la locul de muncă şi au fost prinşi de poliţie

Craiova: Au furat 56.000 kg de deşeuri metalice de la locul de muncă şi au fost prinşi de poliţie

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi bănuţi că ar fi sustras, de la societatea în cadrul căreia îşi desfăşurau activitatea, în Craiova, 56.000 kg de deşeuri metalice, pe care apoi le-ar fi valorificat, prejudiciul astfel creat fiind de aproximativ 58.000 lei. Unul dintre bărbaţi a fost prins în flagrant de poliţişti.

Ieri, 22 octombrie, polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare, au prins în flagrant un bărbat de 58 de ani, din comuna Brîncoveni, judeţul Olt, angajat în cadrul unei societăți comerciale specializate în colectarea și valorificarea deșeurilor feroase și neferoase, în timp ce a sustras și a încercat să valorifice cantitatea de 140 kg deșeuri. Ca urmare a anchetei derulate anterior operaţiunii de prindere în flagrant, poliţiştii de la economic au mai pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat de 57 de ani, din Slatina, bănuit de săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că cei doi, în cursul anului 2018, ar fi sustras şi valorificat, în mod repetat, de la acelaşi operator economic, cantitatea de 56.000 kg de deşeuri metalice, în valoare de aproximativ 58.000 lei.

Poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore pe cei doi bărbaţi şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS