17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVernisajul expoziției „Patriotismul și politicul în arta contemporană“, la Galeriile „Cromatic“

Vernisajul expoziției „Patriotismul și politicul în arta contemporană“, la Galeriile „Cromatic“

Vernisajul Expoziţiei de pictură „Patriotismul și politicul în arta contemporană“, realizată de Daniel Guță, artist plastic în cadrul Biroului Imagine al Filarmonicii „Oltenia“ și membru al Asociației „Seniori Art“, va avea loc luni, 22 octombrie, de la ora 18.00, la Galeriile „Cromatic“.
Alături de pictor se vor afla: Magda Buce Răduț – critic de artă, prof. Ovidiu Bărbulescu, prof. Nicolae Marinescu, precum și membri ai Asociației „Seniori Art“ Craiova.
Lucrările semnate de Daniel Guță au putut fi admirate pe simezele Galeriilor „Cromatic“ încă din septembrie 2016. Anul acesta, iubitorii de artă l-au regăsit aici în expoziții personale și de grup: „Salonul de primăvară“ (25 aprilie), „Icoana – fereastră spre suflet“ (9 mai); „Expoziție – manifest“, pentru viața oltenilor, la Galeriile „Cromatic“ (23 mai); „Salonul de vară“ dedicat Centenarului Unirii (14 august).
Daniel Guță a urmat cursurile Departamentului Restaurare Conservare Artă, din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu. Prima sa expoziție a fost una de de grup, la Galeria „ARTA“, la invitația artistului plastic Cristian Volcinscki (cu Silviu Bârsanu, Robert Florică, Alexandra Pănculescu, Decebal Crăciun), în august 2014.
Expoziţia de pictură „Patriotismul și politicul în arta contemporană“ va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până la 15 noiembrie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS