16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljE oficial! Centrul Craiovei devine o imensă parcare cu plată. Vezi străzile unde vor fi taxați șoferii

E oficial! Centrul Craiovei devine o imensă parcare cu plată. Vezi străzile unde vor fi taxați șoferii

La Primăria Craiova s-a dezbătut, astăzi, modificarea Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului, care va institui 672 noi locuri de parcare cu plata prin SMS, pe lângă cele 121 deja existente din septembrie 2017 – pe străzile A.I. Cuza (77 de locuri), Romul (28) și Nicolaescu Plopșor (16). Dezbaterea a stârnit și controverse, în sală fiind afișate mesaje către executiv, de genul „Construiți parcări!”, „Nu vrem dublă taxare”, „Ați ajuns la fundul sacului?”, „Parcare pe bani, salubritate zero, drumuri cu gropi” sau „PSD parchează banii craiovenilor în buzunarul lui”. După discuții aprinse între craiovenii care s-au înscris la cuvânt (majoritatea membrii PNL) și primarul Mihail Genoiu, proiectul a trecut „proba” dezbaterii, urmând să ia acum forma unui proiect de hotărâre de consiliu local și să devină act normativ, dacă va trece de votul consilierilor locali.

Centrul orașului Craiova se va transforma, astfel, într-o uriașă parcare cu plata prin SMS, care se taxează cu 0,50 de euro + TVA, pe ora de parcare. Motivul invocat de autorități a fost acela că prin taxarea locurilor de parcare se va îmbunătății traficul rutier atât în zona centrală, cât și zona imediat apropiată. Cele mai multe locuri de parcare cu plată vor apărea pe Calea București – 386, dar vor exista locuri de parcare cu plată și pe străzi la fel de circulate precum Eugeniu Carada, Mihail Kogălniceanu, Sfântul Dumitru, Unirii, Matei Basarab, Mihai Viteazul, Ion Maiorescu sau Unirii.

Străzile unde vor fi taxați șoferii

Dintre locurile de parcare cu plata prin SMS nou instituite, unele vor fi cu program nonstop (253 de locuri), iar altele vor funcționa între orele 8.00 și 18.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale (540 de locuri).

Iată care sunt străzile unde vor exista parcări cu plata prin SMS, cu aplicare între orele 8.00 și 18.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale:
– Mihail Kogălniceanu (de la intersecţia cu strada Eugeniu Carada până la intersecţia cu strada Unirii) – 37 de locuri;
– Eugeniu Carada (de la intersecţia cu strada Simion Bărnuțiu până la intersecția cu Mihail Kogălniceanu) – 16 locuri;
– Unirii (de la intersecţia cu Kogălniceanu până la intersecţia cu strada Bujorului) – 38 de locuri;
– Mihai Viteazul (de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu Ion Maiorescu) – 43 de locuri;
– Ştirbei Vodă (de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu strada Matei Basarab) – 20 de locuri;
– Calea București (de la intersecția cu bulevardul Carol I până la cea cu strada Spania) – 386 de locuri.

Iată străzile unde vor fi amenajate locuri de parcare cu plată, cu program nonstop:
– Sfântul Dumitru (de la intersecţia cu Unirii până la intersecţia cu Matei Basarab) – 64 de locuri;
– Matei Basarab (de la bulevardul Ştirbei Vodă până la Piaţa Veche) – 51 de locuri;
– Ion Maiorescu (de la intersecţia cu strada Popa Șapcă până la intersecția cu Madona Dudu) – 17 locuri.
La acestea se adaugă și cele trei străzi unde a fost deja instituită parcarea cu plata prin SMS: A.I. Cuza (77 de locuri), Romul (28) și Nicolaescu Plopșor (16).

În finalul proiectului, executivul mai face precizarea că, având în vedere solicitările cetățenilor, se vor înființa suplimentar alte două modalități de plată, în afară de plata prin SMS: plata cu cardul și plata la parcometru.

În urma dezbaterilor și a propunerilor primite, primarul Mihail Genoiu a menționat că va ține cont de unele solicitări venite de la cetățeni și că la unele străzi din cele enumerate pot apărea modificări ale locurilor de parcare cu plată.

Cu ce propuneri au venit cetățenii și ce soluții poate oferi municipalitatea aflați din ediția tipărită a Gazetei de Sud de luni, 8 octombrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS