12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova a inaugurat un laborator modern

Universitatea din Craiova a inaugurat un laborator modern

Continental Automotive Systems Sibiu, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, a investit 24.000 de euro în dotarea unui laborator al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova. Acesta a fost inaugurat astăzi, în prezența Prof. Univ. Dr. Cezar-Ionuț Spînu, Rectorul Universității din Craiova, Prof. Dr. Ing. Dan Selişteanu, Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, Oswald Kolb – Manager General Continental Automotive Systems Sibiu și a lui Dr. Liviu Bălan, Coordonator al Centrului de Cercetare-Dezvoltare din cadrul companiei Continental. Pe lângă această investiție, alți 20.000 de euro vor fi investiți în acest laborator, în 2019.
Universitatea din Craiova a încheiat în 2017 un parteneriat strategic cu Continental Automotive Systems Sibiu. Acest contract menționează investiții financiare pentru dotarea laboratoarelor, susținerea de competiții studențești și evenimente, precum și în alte inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică în cadrul Universității din Craiova.
De asemenea, cei mai buni 20 de studenți de la programele de studii de interes pentru Continental, vor beneficia de burse în valoare de 500 de lei pe lună, fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS