5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Şoferi prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Dolj: Şoferi prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Mai mulţi şoferi au fost depistaţi în ultimele zile, în judeţul Dolj, în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.  

La data de 28 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Calafat au depistat, pe strada Traian, din localitate, un bărbat de 48 de ani, din Ciupercenii Noi, care a condus un autoturism, având o concentraţie de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 28 septembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat, în comuna Unirea, un bărbat de 29 de ani, din localitate, conducând un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot la data de 28 septembrie, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au oprit în trafic, pe Calea Bucuresti, un autoturism, condus de un craiovean de 47 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de 29/30 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 24 ani, din Craiova, care a condus un autoturism având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit şi faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 30 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 27 de ani, din Moţăţei, care a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS