8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContre în consiliul local pe seama SCM Craiova. Adriana Ungureanu: Ce este ascunzișul ăsta, pe banii craiovenilor?

Contre în consiliul local pe seama SCM Craiova. Adriana Ungureanu: Ce este ascunzișul ăsta, pe banii craiovenilor?

Ședința de joi a Consiliului Local Craiova a oferit încă un moment consilierului PNL Adriana Ungureanu de a critica activitatea de la Sport Club Municipal, club aflat în subordinea primăriei. Aceasta s-a arătat nemulțumită de bugetele echipelor din cadrul SCM, cerând ca formațiile care fac performanță să primească un buget mai mare, cu referire specială la echipa de handbal feminin, dar și la cea de volei masculin. „Nu e normal ca echipa de baschet, care de câțiva ani se clasează numai pe locurile 7-8, să aibă, anul trecut, patru antrenori coordonatori, trei masori și încă un preparator fizic, iar ei să termine pe locul 8. Hai să dăm bani la secțiile care merită și care fac performanță, la handbal, de exemplu, pentru a se ajunge în Liga Campionilor, pentru că acolo s-a dorit. În schimb, noi pierdem jucătoare. Nu se poate să nu se prezinte nicio jucătoare, niciun jucător de către club! Ce este ascunzișul ăsta pe banii craiovenilor? Craiovenii vin cu drag la sală să încurajeze aceste minunate handbaliste, dar luați măsuri cu clubul, pentru că locul nostru era în Liga Campionilor“, a spus Adriana Ungureanu.

Mihail Genoiu: Nu ne-am băgat noi în achiziția de jucători

Replica a venit de la Mihail Genoiu, primarul Craiovei susținând că el nu se poate implica în activitatea managerială a vreunei echipe din cadrul Sport Club Municipal. „Eu sunt primarul Craiovei, nu antrenorul vreunui club sportiv, chiar dacă experiența mea sportivă este mult mai mare decât a oricui din această sală. Consider că atunci când îi dai cuiva mandatul, îl judeci la sfârșit după rezultate. Dacă aveți ceva de spus, reintrați în Consiliul de Administrație al clubului, ca să aveți control la tot ce se întâmplă acolo. Nu știu de ce v-ați retras ca să îmi reproșați acum mie tot ce se aude prin târg. Toate achizițiile de jucători au la bază solicitarea antrenorilor. Nu ne-am băgat noi în achiziția de jucători sau în construirea echipei. Este strict atributul antrenorului să-și facă echipa, iar el este judecat la sfârșitul campionatului în funcție de locul pe care l-a obținut. Eu am cerut o singură situație de la club la sfârșitul anului: locul pe care s-a clasat fiecare echipă și locul pe care se află într-un top al finanțărilor echipelor din zona respectivă. Asta m-a interesat pe mine. Dacă stăm mai bine din punct de vedere sportiv înseamnă că e ok, nu stăm mai bine putem să cerem demisia oricui. Eu nu o să mă implic niciodată în activitatea managerială a vreunei echipe“, a spus Genoiu.
Consilierii locali din opoziție au cerut și ca prețul biletelor de acces în Sala Polivalentă să nu se dubleze – 10 lei pentru meciurile de handbal, baschet şi volei din campionatul naţional și 20 de lei pentru meciurile internaţionale, așa cum s-a cerut printr-un proiect de hotărâre introdus pe ordinea de zi a ședinței de joi. „Vom juca cu sala goală“, „Vreți să faceți profit pe banii craiovenilor“, au fost comentariile venite din partea opoziției. Proiectul a trecut de vot în forma propusă, cu toate că PNL venise cu un amendament: copiii cu vârsta de până la 14 ani să intre gratuit la meciurile din Sala Polivalentă, din competiția internă. „Acest lucru se întâmplă deja“, au spus reprezentanți ai RAADPFL Craiova, Regia care are în administrare sala. „Păi atunci faceți ceva să fie reglementat acest lucru!“, a punctat primarul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS