21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Arii şi duete celebre la deschiderea anului universitar 2018-2019

Craiova: Arii şi duete celebre la deschiderea anului universitar 2018-2019

La Craiova, noul an universitar se deschide pe data de 1 octombrie, (re)descoperind farmecul muzicii clasice. Începând cu ora 19:00, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” Craiova va avea loc un concert extraordinar de arii şi duete celebre, cu tineri şi talentaţi solişti acompaniaţi de Orchestra simfonică şi Corala academică, sub bagheta dirijorului Florian George Zamfir. Sopranele Anca Alexandra Iosub şi Corina Vlada, mezzosoprana Miruna Anamaria Zamfir şi baritonul Victor Dimieru vor interpreta arii şi duete din creaţia universală – lucrări semnate de mari compozitori, ca Bizet, Verdi, Mozart sau Rossini.

Preţul biletelor este unul special, 10 lei de persoană, pentru a permite accesul cât mai multor studenţi de la toate facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova, instituţie parteneră în acest proiect artistic menit să creeze o atmosferă de bun augur, la început de drum în noul an universitar.

Evenimentul este organizat în data de 1 octombrie când este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Muzicii. Propunerea de a dedica o zi muzicii a fost făcută de renumitul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin (cel mai strălucit elev al lui George Enescu) și de Boris Yarustowski, președintele și vicepreședintele Consiliului Internațional al Muzicii al UNESCO (fondat în 1949), care au semnat o scrisoare, în acest sens, la 30 noiembrie 1974, adresată tuturor membrilor acestuia. Prima zi internațională a muzicii organizată de către Consiliul Internațional al Muzicii (International Music Council — IMC) a avut loc pe 1 octombrie 1975.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS